Dakar 2017 – Etappe 10: Sunderland verstevigt koppositie

Joan Barreda heeft etappe tien van de Dakar Rally donderdag gewonnen. Barreda kreeg de overwinning in de schoot geworpen na een tijdstraf van Michael Metge. De Fransman noteerde de snelste tijd maar kreeg na afloop een tijdstraf van een uur. Waarom Metge die straf heeft gekregen is nog onduidelijk. Het is voor Barreda de derde dagzege deze rally en zijn zestiende dagsucces uit zijn Dakar-carrière. In het klassement staat Barreda inmiddels weer vijfde nadat hij eerder in de rally een uur tijdstraf kreeg. Sam Sunderland verstevigde de leiding in het klassement door de schade te beperken na een fout in de beginfase van de etappe. Sunderland kwam op achttien minuten van Barreda aan de finish maar zag twee belangrijke concurrenten tijd verliezen en uitvallen.

Een van hen was Pablo Quintanilla. Hij opende aanvankelijk met de snelste tijd bij het eerste tussenpunt maar ging daarna in de fout met navigeren. Hij verloor meer dan een uur met het zoeken naar de juiste route. In het tweede deel van de etappe ging Quintanilla onderuit en gaf hij op. De organisatie meldde aan het begin van de avond dat het zou gaan om hoofdletsel, hoe ernstig is niet bekend. Adrien van Beveren, vanochtend de nummer drie in het klassement, verloor dertien minuten op Sunderland. De kopman van Yamaha zakte naar de vierde plaats. In het klassement heeft Sam Sunderland nu dertig minuten voorsprong op teamgenoot Matthias Walkner. Gerard Farres Guell, ook met KTM, van het Himoinse Dakar Team staat derde in het klassement op 38 minuten.

Robert van Pelt werd nogmaals beste Nederlander in de Dakar Rally. Van Pelt werd 54e op bijna drie uur achterstand. Maikel Verkade verloor veel tijd en kwam op plaats 94 aan de finish. Arjan Bos werd 95e en is weer een dag dichter bij de finish.

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws.

Sunderland verstevigt koppositie ondanks verlies. Foto: Red Bull
©Rallymaniacs

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief