Skip to main content

OW Cup raceweekend begin juni 2020 gaat toch niet door

Volgens de RIVM richtlijnen is het toch niet mogelijk om races voor het Open Nederlands Kampioenschap wegrace te organiseren vóór 1 september 2020. De geplande OW Cupraces tot 1 september, plus de 501 km Endurance op het TT Circuit Assen, gaan dus niet door. Ook is de OW Cuprace in Oschersleben op zaterdag 13 en zondag 14 juni geannuleerd. Eerder vandaag was er op onze site al te lezen dat het TT Circuit Assen de specifieke regels voor “vrij” circuitrijden bekend heeft gemaakt, die kunnen vanaf 1 juni wel doorgaan. 

Circuitorganisatie CRT heeft gezien de nieuwe regels rondom het CovID-19-virus het programma wederom moeten aanpassen. Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni waren eerst gereserveerd voor de unieke FIM Endurance Legend Cup, daarna werd er een eerste raceweekend voor de OW-Cup aangekondigd. Nu zijn deze dagen omgezet tot circuit-rijvaardigheids-trainingen en vrij rijden sessies op type 3 dagen.  Op deze dagen kunnen licentiehouders na een lange winter- en voorjaarstop de trainingen weer oppakken en het nieuwe aangeschafte en aangepaste materiaal verder ontwikkelen. 

Speciaal voor de OW Cup-licentiehouders gaat de CRT-organisatie exclusieve trainingsdagen inplannen. Deze eerste exclusieve trainingsdag voor OW Cup-licentiehouders is zaterdag 6 juni. Alle inschrijvingen voor de OW Cuprace van zaterdag 6 juni worden omgezet van de OW Cup-site naar de CRT-site. 

In de loop van volgende week brengt CRT aanvullende informatie naar buiten. Op de website van CRT zijn de tijdschema’s van 5, 6 en 7 juni 2020 te zien.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws