Skip to main content

CRT verwacht eerste motorraceweekend OW Cup op 5/6/7 juni 2020

Circuitorganisatie CRT heeft de verwachting uitgesproken vanaf begin juni 2020 weer activiteiten op het TT-Circuit Assen te kunnen ontplooien. Hiermee zal, indien dit daadwerkelijk van 5 t/m 7 juni 2020 doorgang kan gaan hebben, met een ronde van het ONK OW-Cup voor het eerst weer echte motorsport binnen de Nederlandse grenzen plaatsvinden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de gehoopte verlichting van de coronamaatregelen er ook echt komt. 

In het genoemde weekend zou de Nederlandse ronde voor de European Endurance Legend Cup (EELC) en een aantal aanvullende klassen plaatsvinden, maar door de coronacrisis en de daaropvolgende sluiting van veel grenzen, is dit onmogelijk geworden. Hierop werd besloten het weekend in te vullen met trainingen en races binnen het kader van de ONK OW Cup. Daarnaast is er in het tijdschema nog ruimte voor het Duitse International Bike Promotion Championship (IBPC) van de Duitse collega-organisator Bike Promotion, die ook in de originele planning van het weekend op de kalender stond. Onderstaand de aankondiging van CRT: 

Naar verwachting, en waar iedere motorsportliefhebber op hoopt, is dat er vanaf 1 juni 2020 -onder voorwaarden- weer motoren op het TT Circuit Assen mogen rijden. Als de overheid op 12 mei toestemming geeft dat wij op het TT Circuit Assen mogen rijden, dan organiseert de CRT- en OW Cup-organisatie een groot motorsportevent in het eerste weekend van juni. Maar liefst drie dagen boordevol motorsport en races staan op de planning voor vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws