Skip to main content

Cremona Circuit krijgt update voor Italiaanse ronde WSBK 2024

De Italiaanse ronde van het World Superbike seizoen in 2024 vindt voor het eerst plaats op het Cremona Circuit in Noord-Italië. Omdat het Lombardische circuit de nodige updates daarvoor moet ondergaan werd vandaag het project gepresenteerd met de uit te voeren plannen daarvoor. Tevens ging vandaag de kaartverkoop van start voor het bijwonen van het WSBK-evenement dat van 20 tot 22 september plaatsvindt. Het circuit ligt zo’n 125 km en een kleine 2 uur rijden ten zuidoosten van Milaan.

Presentatie

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens een videopodcast met de CEO van het Cremona Circuit, Alessandro Canevarolo, de gerenommeerde Italiaanse journalist en commentator voor het WSBK, Max Temporali en de pers- en communicatiejournalist van het Cremona Circuit, Angelo Acosta.

vlnr: CEO Alessandro Canevarolo, Max Temporali en Angelo Acosta.

De belangrijkste wijzigingen aan het huidige, bestaande circuit

  • Update van de lay-out in de laatste sector (bochten 11-12-13).
  • Toename van de totale lengte van het circuit tot 3.768 meter.
  • Realisatie van vier tribunes, ontworpen om plaats te bieden aan 25.000 toeschouwers per dag (naar verwachting 50.000 voor het weekend).
  • Analyse, verificatie en bevestiging van benodigde paddock-oppervlakte en beschikbaarheid van boxen voor de drie bevestigde categorieën (WorldSBK/WorldSSP/FIM WOMEN’S Motorcycling World Championship).
  •  Voorbereiding van twee parkeerplaatsen in de buurt van het circuit (250.000 vierkante meter totaal), gratis en op loopafstand.

Update eind februari voltooid voor vijf jaar WSBK

De renovatiewerken voor de wijzigingen zijn al aan de gang. Naar verwachte zullen deze eind februari 2024 zijn voltooid. De totale investering voor het project bedraagt ongeveer 8-9 miljoen euro, gespreid over twee jaar, met als doel een complete sportfaciliteit te verkrijgen om de WorldSBK de komende vijf jaar te kunnen huisvesten. De eerste officiële tests voor de WorldSBK- en WorldSSP-teams zijn gepland voor 23-24 mei 2024.

Kaartverkoop

De officiële lancering van de eerste exclusieve tickets voor de Acerbis Italian Round (ongeveer 3.000 stuks) zijn vanaf vandaag via Ticketone verkrijgbaar. Deze Tickets zijn er voor “Tribune 1” en “Gras”. De overige tickets zijn vanaf februari 2024 verkrijgbaar.

Layout met aanpassingen

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws