Skip to main content

Corona-besmetting in Yamaha MotoGP-team Rossi en Vinales

In het Yamaha MotoGP-team is één persoon besmet met corona, waarop een hele groep van 6 teamleden in quarantaine gaat, zo meldt Yamaha zelf. Het gaat om Japanse ingenieurs, waaronder ook project leader Takahiro Sumi (foto). Ze werken niet alleen voor het fabrieksteam van Valentino Rossi en Maverick Vinales, maar ook voor het Petronas team van Fabio Quartararo en Franco Morbidelli. Komend weekend is de MotoGP van Frankrijk op het circuit van Le Mans, waar alle zes ingenieurs niet aanwezig zullen zijn.  Yamaha Motor kwam zelf met een verklaring waarin de besmetting werd aangekondigd:  

 “Vanwege reisbeperkingen verblijven verschillende MotoGP-medewerkers van Yamaha regelmatig in Andorra in de pauzes tussen de back-to-back-rondes. Hier had een lid van de technische staf van Yamaha op dinsdag een positief testresultaat voor Covid-19, na het afleggen van de gebruikelijke PCR-test op maandag, nog voor het geplande vertrek uit Andorra. De andere vijf leden van de YMC-ingenieursgroep hadden toen nog negatieve testresultaten. 24 uur later werd er nog een test gedaan om de eerste testresultaten dubbel te controleren. De testresultaten waren identiek, wat het aanvankelijke positieve Covid-19-testresultaat voor één lid en negatieve resultaten voor de andere vijf leden bevestigde. 

Als gevolg hiervan zijn alle zes YMC-ingenieurs in deze reisgroep nu in zelfisolatie in Andorra en zullen ze het komende raceweekend in Le Mans, Frankrijk, niet bijwonen. Yamaha Motor Racing Srl is momenteel bezig met het regelen van vervangend personeel om de komende dagen naar Le Mans te komen om de rijders te ondersteunen bij de Franse GP. 

YZR-M1-projectleider Takahiro Sumi en de vijf GP-ondersteuningsingenieurs zullen in contact blijven met het teampersoneel op het circuit van Le Mans met behulp van de nieuwe communicatiemiddelen die het team heeft gebruikt sinds de herstart van dit, door Covid-19-beïnvloed, 2020 MotoGP-raceseizoen . Dit nieuwe communicatiesysteem stelt hen in staat op afstand in contact te blijven met de teamcrew en de rijders in de pitbox voor, tijdens en na elke sessie op de baan. Dankzij deze technische oplossing zullen de ingenieurs in quarantaine nog steeds hun expertise kunnen delen en de beste ondersteuning kunnen bieden aan het personeel dat aanwezig is in Le Mans.

De besmette ingenieur vertoont momenteel geen ziekteverschijnselen, maar zal onder toezicht blijven staan ​​van zijn collega’s en medisch personeel in Andorra. De situatie zal halverwege volgende week worden herzien met het oog op de deelname van de groep aan de komende MotoGP-evenementen in Aragon, Spanje.”


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws