Classic races in Elst

Voor één dag wordt industrieterrein “De Aam” te Elst (gemeente Over-Betuwe, Gld.) omgetoverd tot een motorracecircuit, een prachtige, brede baan met goed asfalt. Alle deelnemers aan deze races berijden motoren van ten minste 25 jaar oud in verschillende klassen. Zowel solomotoren als de spectaculaire zijspannen komen aan bod. De toeschouwers hoeven zich die dag geen moment te vervelen. Naast een kijkje in de pitstraat , vlakbij Start en Finish op de Industrieweg Oost, is er een druk programma en ook aan de inwendige mens is gedacht.

tt_elst

Programma

In de ochtend wordt het circuit gebruikt voor de training en ’s middags worden van 13.00 uur tot 18.00 uur de regelmatigheidswedstrijden verreden. De organisatie karakteriseert het evenement als een rijdend museum. Gereden wordt er op een prachtige baan op een bedrijventerrein, met tien meter breed asfalt en een lengte van 1.850 meter. Hier zullen op 3 juni de ongeveer 100 deelnemers met hun brommers en motoren over het stratencircuit zoeven. Het is uitdrukkelijk geen race, maar er is wel een wedstrijd aan verbonden. Want wie het circuit het meest regelmatig aflegt is de winnaar. Er wordt gereden in verschillende klassen van 50 cc tot 750 cc. Met daarbij ook een spectaculaire zijspanklasse. Alle deelnemende machines zijn ouder dan 25 jaar.

Veel bekijks wordt ook verwacht voor de specialklasse. Hierin rijden leden van de bij SAM aangesloten club Youngtimerracing (YTR) met racemachines die nog niet zo lang geleden deelnamen aan races van internationaal niveau. Lokale rijders uit de omgeving, die voldoen aan de reglementen van YTR zullen daar ook in meerijden. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden in het dorp. De organisatie van dit evenement wordt verzorgd door de SAM (Stichting Aanvullende Motorsport) in samenwerking met Jan van Dam Motoren en Watersnijtechniek Nancy Klomp uit Elst. Diverse andere bedrijven uit Elst en de regio hebben inmiddels hun steun aan dit evenement toegezegd, waardoor deze eerste keer niet anders dan een succes kan worden.

 

Bron:Sammotorsport


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief