Buis wint zijn eerste WorldSSP300 race van 2021

Jeffrey Buis heeft zijn eerste World Supersport 300 race van het seizoen 2021 gewonnen op het Autodrom Most. Na een zeer spannende slotfase kwam Buis als eerste over de finish in de tweede race. Adrián Huertas had geen geluk, maar finishte na twee sterke races wel als vijfde en zesde, waardoor hij nog steeds aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap.

De vierde ronde van het World Supersport 300 werd verreden in Most, een nieuw circuit op de kalender. Adrián Huertas, Jeffrey Buis en Koen Meuffels hadden al een dag getest op het Tsjechische circuit. Voor Yuta Okaya was het een compleet nieuwe baan. Kampioenschapsleider Huertas was snel onderweg in de trainingen en plaatste zich op de voorste startrij voor de races. Regerend wereldkampioen Buis noteerde een zevende tijd in de Superpole. Okaya was zestiende in de kwalificatie en Meuffels achtentwintigste, nadat zijn snelste ronde in de Superpole gecanceld werd.

Huertas begon sterk aan de eerste race en nam bij het ingaan van de tweede ronde de leiding over. Op dat moment kwam de Spanjaard ook ten val. Hij wist zijn MTM Kawasaki weer op te pakken en moest als laatste zijn weg weer vervolgen. Huertas reed met een geweldig tempo, inclusief de snelste raceronde, weer naar voren en werd uiteindelijk nog kort achter de podiumplaatsen zesde. Buis streed ook voor de ereplaatsen en werd zevende. Niet ver daarachter werden Okaya en Meuffels respectievelijk elfde en veertiende.

In de tweede race was Huertas opnieuw sterk en deed hij veel kopwerk in de kopgroep, die in de slotfase nog uit zeven rijders bestond. Ook Okaya en Buis maakten deel uit van de voorste groep. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Buis in de aanval en nam de leiding over. Op hetzelfde moment ging Okaya onderuit, waardoor Huertas ook veel tijd verloor. Buis werd in de slotronde nog door twee rijders gepasseerd en ging als derde het laatste rechte stuk op. Met een sterke slipstream wist Buis nog naar de eerste plaats te komen. Het verschil met de nummer twee was slechts 0.008 seconde. Het betekende de eerste zege van Buis in 2021. Huertas finishte als vijfde en Meuffels kwam in de tweede groep als achtste over de finish.

World Supersport 300 tussenstand na 8 races:
P1: Adrián Huertas – 129
P3: Jeffrey Buis – 86
P7: Yuta Okaya – 57
P8: Koen Meuffels – 54

De vijfde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap wordt verreden van 3 t/m 5 september op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Foto: Jan Timmerman – JTS Fotografie


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief