Skip to main content

Bagnaia (Ducati) wint MotoGP Grand Prix van Oostenrijk op Red Bull Ring

De Italiaan Francesco “Pecco” Bagnaia heeft vandaag de MotoGP Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring in de Steiermark gewonnen. De Ducati-coureur kwam van een tweede plaats op de grid gelijk naar de leiding, om die niet meer af te staan in de 28 ronden durende race. Achter hem kwam regerend wereldkampioen Fabio Quartararo op het laatst nog erg dichtbij, maar op de finishlijn moest de Fransman genoegen nemen met de tweede plaats. Jack Miller (ook Ducati) reed lang op die positie, maar in de tweede helft van de race moest de Australiër buigen voor de Yamaha-coureur. 

Tijdens de race kwam Suzuki-coureur Joan Mir al in de openingsronde ten val, waarbij hij zijn enkel leek te blesseren. Ook Remy Gardner, Takaaki Nakagami, Darry Binder, Franco Morbidelli en Jorge Martin haalden door een crash de finishvlag niet. 

In de Moto2-klasse won Ai Ogura, Nederlander Bo Bendsneyder werd 15e en pakte daarmee één punt. Zonta van den Goorbergh werd 18e. De winnaar van de Moto3 kwam ook uit Japan; Ayumu Sasaki won daar ondanks een dubbele Long Lap penalty. 

 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws