Skip to main content

Bagnaia boekt zijn eerste MotoGP zege na spannend duel Marc Marquez

Francesco (Pecco) Bagnaia heeft op Aragon zijn allereerste MotoGP zege geboekt. De jonge Italiaan leidde de race vanaf de start, de enige die zijn tempo kon bijhouden was Marc Marquez. De vijfvoudig wereldkampioen besloot drie ronden voor het einde om de aanval te openen en passeerde Bagnaia meerdere malen. Echter na iedere aanval kwam meteen de counter van Bagnaia, zijn Ducati had vaak de betere exit uit de bochten en hij kon dan ook meteen de leiding weer terugpakken. In een laatste ‘do or die’ poging in de laatste ronde probeerde Marquez zijn Honda nog langs Bagnaia te sturen, maar hij miste zijn rempunt en ging volledig wijd en zelfs heel even naast de baan. Bagnaia had hierdoor een gat geslagen en kwam als eerste over de eindstreep. Marquez werd zo tweede en Joan Mir stuurde zijn Suzuki naar de derde plaats.

WK-leider Fabio Quartararo kwam als achtste over de finish en blijft daarmee met 214 punten klassementsleider voor Bagnaia (161 punten) en Mir (157 punten).

In de Moto2 was het Raul Fernandez die de race op zijn naam schreef, voor teamgenoot Remy Gardner en Augusto Fernandez. Bo Bendsneijder kon door een blessure, opgelopen na een val in de trainingen, de race niet uitrijden. 

De Moto3 werd gewonnen door Dennis Foggia. De tweede en derde plaats gingen naar Deniz Oncu en Ayumu Sasaki.

Volgend weekend (17 t/m 19 september) staat alweer de volgende GP op de kalender, namelijk die van Misano.

Foto: Facebookpagina Ducati


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws