Axel van de Sande wint Red Bull Knockout 2015

In de finale van de Red Bull Knockout op het strand van Scheveningen heeft Axel van de Sande verrassend de wedstrijd op zijn naam weten te zetten. De Red Bull Knockout werd voor het eerst sinds zeven jaar weer georganiseerd, de laatste editie was in 2008. Aan de wedstrijd deden in totaal 1500 motorrijders mee, waarvan er 700 doorgingen naar de halve finale die vanmiddag om 13.00 startte. In de uiteindelijke finale drie kwartier later konden de beste 350 rijders uit de halve finale deelnemen. In totaal zijn 286 rijders gefinisht.

Vanaf de start was het favoriet Nathan Watson die de leiding nam voor Axel van de Sande en Camille Chapeliere. In de beginfase van de wedstrijd was er een spannend gevecht tussen van de Sande en Watson waarbij zij regelmatig van positie wisselden. Vanaf het moment dat Watson een pitstop maakte besloot van de Sande door te rijden en kon op deze manier een voorsprong opbouwen die uitliep tot een ruime 3,5 minuut.
De Engelse Nathan Watson werd uiteindelijk tweede voor Fransman Chapeliere, die in de slotfase de beste Nederlander Lars van Berkel wist te passeren. De Belgische coureur Daymond Martens werd vijfde door ook in de slotfase de sterk rijdende Bas Verhoeven (NL) in te halen, die vrijwel de hele wedstrijd op de vijfde positie heeft gereden. Verder wisten Steve Ramon, Matthew Moffat, Freek van Vlist en Stuwey Reijnders de top tien te behalen.

Foto: Redbull


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief