Skip to main content

Eurosport onthult alle plannen TV-uitzendingen MotoGP 2015

Vanaf het komende seizoen 2015 zullen de MotoGP-uitzendingen op Eurosport gepresenteerd gaan worden door Samantha van Wijk. Van Wijk heeft al ruime ervaring als presentatrice en maaktster van programma’s voor RTL, SBS en RTV NH zoals Shownieuws, Jupiler League voetbal, NH Sport en Tracks & Trails. Vanaf de circuits zullen door haar diverse items over de MotoGP, Moto2 en Moto3 gemaakt worden, zoals interviews en kijkjes achter de schermen. Tevens zal er voor elk weekend op donderdag- of vrijdagavond een previewprogramma zijn en na de races een reviewuitzending op maandag.

Het wedstrijdcommentaar bij de races wordt verzorgd door Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh, zij deden dat ook totdat Eurosport na 2008 de uitzendrechten van MotoGP kwijtraakte. Met de live-uitzendingen vanaf de MotoGP verzorgt Eurosport Benelux voor het eerst nationaal geproduceerde internationale items, waarbij de overname door Discovery voor de nodige extra kennis en financiën zorgt. Eurosport verzekerde de rechten voor Nederland en Duitsland voor de komende vier jaar, nadat RTL (RTL GP), Carchannel en Sport 1 de televisierechten kregen, waarbij de NOS de afgelopen jaren voor de verslaggeving van de Dutch TT zorgde. 

De eerste vijf races en de Dutch TT, San MArino, Aragon en Valencia zullen uitgezonden worden op Eurosport, daarna zullen er ook 9 uitzendingen op Eurosport 2 uitgezonden worden. Hiervoor is bij alle Nederlandse kabelmaatschappijen een aanvullende zenderpakket nodig, waarbij extra betaald wordt voor een groot aantal extra zenders waaronder dus Eurosport 2 (UPC Royaal : € 15,50 p.m. / Ziggo Plus Pakket vanaf € 9,95). Eurosport zendt naast MotoGP ook andere motorsportkampioenschappen als World Superbikes, British Superbikes, MXGP motorcross en diverse speedwaycompetities (Elitserien Zweden, Best Pairs, SEC) uit, dit wordt ook over Eurosport en Eurosport 2 verdeeld.

Op de Eurosport Player internetapplicatie zullen (naast de standaard televisiebeelden) ook extra kanalen beschikbaar komen, zoals een aantal onboard camera’s, helikopterfeed, live tracker en een live-timing feed. Een abonnement op de Eurosport-player kost € 6,99 per maand maar dat daalt bij een jaarabonnement naar € 4,99.  

Update: Naast de kijkmogelijkheden op Eurosport en de Eurosport Player zal ook een abonnement op MotoGP.com gewoon mogelijk blijven in Nederland. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws