Alles over de Ducati ClubRace 2018

De 39e editie van de Ducati Clubrace wordt gehouden op 25, 26 en 27 mei 2018. Natuurlijk hebben we het tt-circuit Assen weer gekozen om dit bijzondere racefestival op te houden. Zet de datum en locatie dus in je agenda en zorg dat je erbij bent. Oh, en nu we toch bezig zijn met data: de inschrijving voor de wedstrijden start op 5 maart 20:00 uur. Deze inschrijving loopt via https://ducaticlubrace.nl/ (NB website wordt nog vernieuwd).

Raceklassen
Voor de komende editie van de Ducati Clubrace vind je, zoals je van ons mag verwachten, een grote diversiteit aan raceklassen voor zowel klassiekers als moderne motoren. Bij de keuze voor de raceklassen staat bij ons voorop dat iedere klasse bijzondere motoren moet huisvesten. Dat is één van de aspecten die de Ducati Clubrace bijzonder maken (zo hebben we voor dit jaar ook een klasse voor tweetakten overwogen, gaaf of niet?). De diversiteit aan raceklassen zorgt er tevens voor dat veel rijders de mogelijkheid hebben om zich in een tweede klasse in te schrijven waardoor je twee wedstrijden rijdt op de wedstrijd-zondag.

De volgende klassen staan op de planning:
• De open Ducati klassen, bedoeld voor alle Ducati’s waarbij, na de kwalificatie, de snelste 4-kleppers in de Desmo Quattro worden geplaatst, de snelste tweekleppers in de Due Valvole en de startvelden van de open A en open B worden gevuld met de andere twee- en vierkleppers.
• Dutch Ducati Challenge, competitie voor Ducati’s alleen voor reguliere deelnemers
• Thunderbikes, voor alle Italiaanse motoren en Europese en Amerikaanse 1, 2 en 3 cilinder motoren.
• Ladies Cup, open voor alle motoren, mits de coureur een dame is.
• NK Classics IHRO, competitie voor alle klassieke motoren
• Eurosingles, deze klasse is bedoeld voor 1 cilinder motoren van Europese makelij van voor 1990
• Euroclassics, bedoeld voor alle klassieke Europese motoren van voor 1990
• Pro Thunder All Stars, een raceklasse, georganiseerd door een van onze Duitse contacten, voor Europese twee- en drie cilinder motoren en alle Italiaanse motoren.
Daarnaast zijn we nog bezig om een Engelse raceklasse over te laten komen. Dat belooft dus weer een spektakel te worden!
Na een aantal jaren met zeer beperkte startvelden hebben we de BoTT- en SBK-revival niet meer opgenomen in het programma. BoTT rijders zullen zich in de meeste gevallen kunnen inschrijven in de open Ducatiklasse, de Thunderbikes of de Euroclassics (mits passend binnen de reglementen).

Reglementen
De reglementen zullen naar alle waarschijnlijkheid niet significant veranderen ten opzichte van vorig jaar. Belangrijke punten zijn, net als voorgaande jaren: geluid, borgen, regenlicht, remhendel beschermer, algehele staat van de motor, kleding en helm. Lees de regelementen eerst als je vragen hebt.

40 jaar Ducati Club Nederland
Ducati Club Nederland (DCN) bestaat dit jaar 40 jaar. Dat vraagt om een feest. Dat feest vieren we op een aantal momenten in het jaar en in ieder geval tijdens de Ducati Club Race. Op zaterdag hebben we de meest gezellige paddockparty van heel het jaar en ook voor zaterdag en zondag is het creatieve team van het paddockprogramma druk bezig.

Voor bezoekers: beleef de Clubrace van binnenuit en overnacht overnachten op de paddock
Vorig jaar zagen we ook op zaterdag een groot aantal toeschouwers. We willen daarom bij deze de mogelijkheid om te overnachten op de paddock nogmaals onder de aandacht brengen. We hebben op de parkeerplaats, ter hoogte van de GT-bocht een kampeerplaats ingericht voor bezoekers. Op die manier kan je dus ook als bezoeker overnachten op het tt-circuit, de Ducati Clubrace van binnenuit beleven en meefeesten met de paddockparty. Voor de kosten hoef je het niet te laten, die zijn heel beperkt (zie straks onze nieuwe site).

Op de motorbeurs kan je ons vinden voor al je vragen in de stand van Ducati Club Nederland in hal 10. We zien je dus snel op de motorbeurs, op onze nieuwe website of tijdens de Ducati Clubrace op het tt-circuit.

Bron: DucatiClubRace


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief