Skip to main content

Afscheid verongelukte coureur Teus Oskam maandag

Tijdens de kwalificatie van de NK SuperCup 1000 verongelukte Teus Oskam afgelopen zaterdag op het TT-Circuit van Assen. Op maandag 12 oktober 2015 om 16:30 uur zal er een dienst voor Teus worden gehouden in crematorium Den en Rust aan de Frans Halslaan 27 in Bilthoven. De nabestaanden van Teus willen iedereen die afscheid wil nemen van Teus bij deze van harte uitnodigen. Teus Oskam was al vele jaren een vaste waarde in de Nederlandse wegrace en als zodanig bekend bij alle deelnemers van zowel ONK als OW-Cup. Daarbij was de no-nonsene houding van Teus bijna legendarisch, racen moest vooral niet te moeilijk benaderd worden omdat het toch vooral om het plezier erin ging. Die houding liet hij duidelijk zien met het uiterlijk van zijn racemotor; technisch zorgde hij er altijd voor dat de machine perfect was voorbereid maar de kuip liet hij er bewust onverzorgd uitzien. Teus vond het prachtig om zo met een wat smoezelig ogende racemotor zeer goede resultaten neer te zetten en tegenstanders met ‘glimmende’ motoren in te halen. Onderstaande foto is dan ook redelijk uniek en al wat ouder.

Diezelfde ontspannen benadering gold voor Teus’ leeftijd; hij ging lachend om met de grappen rond zijn 60-ste verjaardag en vond het prachtig nog goed met jongere rijders te kunnen strijden. En als het even kon ze voor te blijven natuurlijk. De laatste jaren was zijn dochter Lisa daarbij vaak aanwezig als hulpmonteur, samen vormden ze zo een bijzonder koppel, waar het plezier en de sympathie vanaf straalde. Teus was duidelijk “one of the good guys”, het type coureur en mens waar de motorsport leuk door blijft. Daarnaast was hij onderdeel van de Stichting Racing4Fun, een vriendengroep uit het midden van het land, die samen al jaren aan racecompetities deelnam. Maar, ook daarin koos Teus zijn eigen route; waar de rest van de club op Ducati’s reed, bleef hij kiezen voor een ander merk. Omdat het anders ‘zo’n gedoe’ zou worden. 

In overleg met de familie en de OW Cuppers werd door organisator CRT besloten om de Cupraces van afgelopen zaterdag met een aangepast programma toch door te laten gaan. De dochters van Teus gaven daarbij aan dat het leven van Teus bestond uit racen, racen en racen en dat vanuit deze gedachte hun vader niet anders gewild zou hebben dat ook deze OW Cuprace verreden zou gaan worden. Na afloop van deze races werd een indrukwekkende ereronde op het TT circuit Assen door de deelnemers verreden. Familie, teamgenoten, vrienden, baco’s, organisatie en publiek hebben op deze wijze een passend eerbetoon aan een enorm gepassioneerd motorsporter gebracht. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws