Skip to main content

2021 World Superbikes TT-Circuit Assen: Jonathan Rea wint triple

Op het TT-Circuit in Assen werden in het afgelopen weekend de races voor het WorldSBK Wereldkampioenschap Superbikes 2021 verreden, na uitstel van de originele datum in april. Alledrie de races werden gewonnen door de Brit Jonathan Rea (Kawasaki), die het kampioenschap al jaren domineert. Voor Nederlander Michael van der Mark (BMW) was het een weekend met wisselende resultaten: een mooie 4e plaats in Race 1 op zaterdag, een crash in de korte Superpole Race van zondagmorgen en en plaats 6 in Race 2 op zondagmiddag. De Belgische coureur Loris Cresson werd respectievelijk 13e, 19e en 17e. 

In World Supersport 600 was het dubbel feest voor het Nederlandse Ten Kate Team uit Nieuwleusen. In de speciaal voor de thuisrace gekozen “klassieke” gele kleurstelling won hun Zwitserse coureur Dominique Aegerter beide races in deze klasse. In World Supersport 300 werden Koen Meuffels en Jeffrey Buis respectievelijk tweede en derde, waarbij de Spaanse teamgenoot Huertas er een 1-2-3 voor het Belgische MTM Kawasaki Team van maakte. In Race 2 werd Buis vierde en Victor Steeman (KTM) achtste, Meuffels werd negende. Twan Smits, Sven Doornebal, Thom Molenaar en Ruben Bijman eindigden beide races buiten te punten. 

Lage bezoekersaantallen

In het raceweekend zouden dagelijks 35.000 bezoekers mogen komen, maar die kwamen er bij lange na niet. Uiteindelijk werden er officieel over het hele weekend 16.500 bezoekers geteld, waarbij de kans ook nog eens groot is dat fans die meerdere dagen kwamen ook meerdere keren geteld werden. Het Superbikes wereldkampioenschap heeft al jaren te kampen met teruglopende aandacht, de corona-pandemie heeft daarnaast natuurlijk een enorme invloed op grote evenement als deze. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws