2021 Ducati Club Race zonder publiek

De Club Race Commissie van de Ducati Club Nederland organiseert dit jaar van 28-30 mei de 41e Ducati Club Race op het TT Circuit Assen. Door beperkingen als gevolg van de Corona-maatregelen, is er dit jaar vooralsnog geen publiek toegestaan.

De Veiligheidsregio Drenthe heeft recent besloten dat tot 1 juni geen evenementen met toeschouwers mogen worden georganiseerd. Dat betekent dat er twee mogelijkheden zijn: afgelasten of wel organiseren, maar dan zonder publiek. Afgelopen jaar moest het weekend helaas worden afgeblazen. De rijders die toen hadden ingeschreven hebben allemaal hun inschrijfgeld teruggekregen. Om de grote schare Ducati-rijders niet nogmaals een teleurstelling te bezorgen is ervoor gekozen de Club Race op de geplande datum wél te laten doorgaan.
Voor de editie van dit jaar start de inschrijving op maandag 1 maart om 20.00 uur via www.ducaticlubrace.nl. Er geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor klassen waarvoor een grote belangstelling bestaat is het daarom zaak zo snel mogelijk in te schrijven.

Ook al zullen er geen toeschouwers op het TT Circuit Assen aanwezig zijn, er is opnieuw gezorgd voor een zeer attractief programma. De hoofdmoot wordt uiteraard gevormd door categorieën voor Ducati-rijders. Dat zijn de klassen Desmo Quattro, Due Valvole, Ducati Open A, B en C en Desmo Valvole. Ook de Ducati Challenge treedt aan. Dit is een serie internationale wedstrijden, met naast Assen races op het circuit van Zandvoort en op de circuits van Hockenheim, Oschersleben en Schleiz in Duitsland.

Omdat er heel weinig wedstrijdmogelijkheden in Nederland zijn, wordt ook aan andere klassen startgelegenheid geboden. Dat zijn zeer sterk uiteenlopende klassen. De lichtste klasse is de 50cc, de klasse waarin Nederlandse rijders destijds een hoofdrol vervulden. Verder zijn er Euro Classics, Euro Singles, maar ook zwaardere klassen als de Thunderbikes en de Duitse Pro Thunder All Stars. Een heel bijzondere klasse is de BDB, een Italiaanse klasse voor zware tweecilinders. BDB staat voor Battaglia dei Bicilindrici (Strijd van de Tweecilinders). Ook de zijspannen komen wederom naar de Ducati Club Race. De driewielers komen graag naar Assen. Huidig wereldkampioen Tim Reeves heeft zijn deelname al toegezegd.

Minister De Jonge heeft gezegd dat dit voorjaar mensen met een negatieve testuitslag mogelijk sportwedstrijden zullen mogen bezoeken. Of dit voor de Ducati Club Race een mogelijkheid kan zijn alsnog publiek toe te laten is op dit moment nog volstrekt onduidelijk. We rekenen voorlopig nog nergens op. Zodra er meer duidelijkheid komt, zullen we dat uiteraard laten weten.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief