Skip to main content

2020 Yamaha R3 Cup afgelast

In 2020 zou het startschot worden gegeven voor de nieuw samengestelde Yamaha R3 BluCru Cup DE-CH-NL. In een unieke samenwerking tussen Yamaha Duitsland, Zwitserland en Nederland was er een gezamenlijke Cup gepland, die verreden zou worden als onderdeel van het IDM kampioenschap, bedoeld om jonge rijders in staat te stellen topsport te beoefenen. De Cup genoot grote populariteit en was al weken voor aanvang van het seizoen bijna volgeboekt. Dit was zeker niet in de laatste plaats te danken aan de goed overzienbare kosten voor het raceseizoen in combinatie met de gegarandeerde steun van sterke partners. 

Vanwege de huidige situatie omtrent de Corona-pandemie en de maatregelen om het virus in te dammen, heeft niet alleen de Duitse motorsport maar ook de autosport te kampen met beperkingen. Afgelopen weekend zou het kick-off evenement voor de Yamaha R3 BluCru Cup DE-CH-NL plaatsvinden, echter een duidelijke nieuwe seizoensplanning is op dit moment nog steeds niet bekend. De organisatoren van het IDM doen er alles aan om, ondanks alle beperkingen en onduidelijkheden, in 2020 een raceseizoen te laten plaatsvinden, al is het op dit moment moeilijk aan te geven hoe precies invulling hieraan te geven. Als het mogelijk wordt om races te houden, zal vanwege het ingekorte seizoen het mediaconcept met social media, online berichtgeving en videoreportages van alle evenementen, niet tot uiting komen. Dit zou de Cup niet de aandacht geven die de coureurs en de competitie verdienen.

De verantwoordelijken voor de Yamaha R3 Cup hebben na lang overleg en nauwe afstemming met de organisatie van het IDM, besloten voor Nederland een beslissing te nemen om coureurs en partners duidelijkheid te geven: De races van de Yamaha R3 BluCru Cup DE-CH-NL 2020 zijn afgelast, de start van de competitie wordt uitgesteld tot 2021.

Dat de competitie is uitgesteld betekent niet dat er geen actie wordt ondernomen. Nu er geen wedstrijden verreden worden, zullen de coureurs optimaal op de toekomst worden voorbereid volgens de Yamaha R3 BluCru Restart-strategie. Dit omvat een digitaal lesprogramma waarbij de rijderscoaches online theorie-seminars geven. Het lesprogramma is onlangs van start gegaan en zal wekelijks terugkeren met aansluitend de eerste praktijktraining, gepland op 4 juli a.s. in Lelystad. Indien aan het einde van de zomer een zekere normaliteit is ontwikkeld, zal er in het najaar een Yamaha BluCru Camp georganiseerd worden, waarbij door Yamaha-professionals trainingen en workshops worden gegeven aan de toekomstige racers. Uiteraard ontvangen de deelnemers alle beloofde onderdelen en producten zodat zij ook individueel kunnen trainen waar mogelijk en zich voor kunnen bereiden op het kick-off evenement zodra er groen licht voor kan worden gegeven.

Het betreurt de verantwoordelijken voor de Yamaha R3 BluCru Cup deze stap te moeten nemen, omdat zowel de coureurs als het voltallige Yamaha-team uitkeken naar het seizoen 2020 en veel moeite hebben gestoken in de voorbereidingen van de Cup. In deze situatie is het echter onmogelijk om te zeggen welke beslissing de juiste is. Omdat er nu, na een lange periode van onzekerheid en na gedegen overleg, aan alle betrokken partijen een duidelijk antwoord kan worden gegeven, is deze beslissing echter de meest verstandige.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws