Skip to main content

15e seizoen Molenaar NSF100 Cup komend weekend van start in Assen

Komend weekend start het vijftiende seizoen van de Molenaar NSF100 Cup op de TT Junior Track in Assen. Een goede reden om even terug te blikken op een mooie periode waarin we kennismaakten met vele jonge racetalenten.

Omdat het steeds lastiger werd om Nederlandse coureurs voor hun GP Racing team te vinden riepen Arie en Carla Molenaar in 2009 de Molenaar NSF100 Cup in het leven. Zo ontstond de mogelijkheid om zelf de jeugd klaar te stomen voor het grote werk. Er werd bewust gekozen voor een betaalbare standaardklasse met de Honda NSF100, waarin iedereen kon racen met dezelfde middelen en onder dezelfde voorwaarden.

Sinds 2009

In maart 2009 stonden er bij de allereerste wedstrijddag in Lelystad maar liefst 27 coureurs aan de start, en de klasse bracht direct vele talenten voort zoals kampioenen van de eerste seizoenen Scott Deroue, Livio Loi en Bo Bendsneyder. Ook in de jaren daarna zijn er meerdere coureurs vanuit de Molenaar NSF100 Cup doorgestroomd naar races op WK niveau, zoals Walid Soppe, Robert Schotman, Jeffrey Buis en Victor Steeman, waarvan afgelopen jaar helaas veel te vroeg afscheid werd genomen. Dat er vriendschappen voor het leven ontstaan in de NSF100 Cup, en niet alleen vreugde maar ook verdriet met elkaar wordt gedeeld, bleek daarbij eens te meer.

NK Junior Moto Racing

Het kampioenschap werd in 2017 voor het laatst verreden onder de vlag van de SOBW. Het was het jaar waarin Zonta van den Goorbergh een grote stap voorwaarts in zijn racecarrière maakte op de Honda NSF. Vanaf 2018 is de Molenaar NSF100 Cup onderdeel van het NK Junior Moto Racing, dat door de KNMV georganiseerd wordt. Inmiddels bleven de jonge talenten zich aandienen, zoals kampioen van 2019 Loris Veneman, in 2020 Delano Greven en in 2021 Thije Ligtermoed.

“Het zusje van…”

In 2022 was het Luuk de Vries die kampioen werd, en het pas 11-jarige talent zal komend seizoen zijn uiterste best gaan doen om zijn startnummer 1 te prolongeren. Ook zullen we na een aantal jaren van afwezigheid weer een dame in actie gaan zien, en wel Melaney Buis, het jongere zusje van Jeffrey.

Het vijftiende Molenaar NSF100 Cup seizoen wordt wederom verreden als onderdeel van het KNMV NK Junior Moto Racing en vangt komend weekend aan op de TT Junior Track in Assen. Op zaterdag 1 april wordt er een voorjaarstraining verreden en op zondag 2 april staat de eerste wedstrijddag van het seizoen op het programma.

De eerste kwalificatie is om 11:36 uur, de races worden verreden om 15:04 en 16:54 uur, toegang is gratis.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws