Skip to main content

De Gemeente Assen heeft 1 miljoen euro toegezegd voor een TT Museum. Daarmee komt het totaalbedrag van 2,7 miljoen snel dichterbij, maar een gelopen race is het zeker nog niet. De organisatie zou het museum graag al bij het 100-jarige bestaan van de TT in 2025 open hebben, maar is zelf ook realistisch genoeg om aan te geven dat dat waarschijnlijk te snel komt voor een volledig operationeel museum.

Opstartkosten

De investering van 1 miljoen is volgens de gemeente Assen een eenmalige subsidie voor de aankoop en (ver)bouw van het museum in de stad, en dus niet om eventuele exploitatietekorten te dekken, waarbij de wens vermoedelijk de vader van de gedachte is. De geschiedenis leert namelijk dat musea vaak moeite hebben om winstgevend te zijn, waarbij de gemeente dan meestal de eerste is die moet bijspringen. Iets wat in de motorsporthoofdstad van Nederland overigens niet meer dan normaal zou zijn.

De stichting achter het TT Museum wil zelf graag dat de voormalige discotheek Diana, aan de Brinkstraat in Assen, voor het nieuwe museum aangekocht wordt, wat ook al sinds lange tijd de locatie is waar alle plannen op gericht zijn. Er zijn echter ook motorsportfans die richting het circuit zelf als ideale locatie wijzen, qua mogelijkheden voor parkeerruimte en eventuele uitbreiding.

Nog 1,7 miljoen nodig

Voorzitter Sandra Hoekman van de Stichting TT Museum is voorzichtig positief tegenover RTV Drenthe: “Het is prachtig dat de gemeente achter ons staat. Andere geldschieters vragen namelijk altijd als eerste of de gemeente ook gaat investeren. Nu moeten we de rest van het geld bij elkaar zien te krijgen.”, aldus Hoekman tegenover de regionale omroep. Daarbij zullen bekende lokale organisaties als MotorClub Assen e.o en de Vrienden van het TT Circuit goed kunnen helpen, maar ook van het TT-Circuit Assen zelf en de ‘vaste’ organisatoren van commerciële evenementen kan logischerwijs ondersteuning verwacht worden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws