Yamaha maakt winnaars Dealer Built competitie bekend

Ter promotie van haar Sport Heritage range, is Yamaha afgelopen jaar gestart met het zogenaamde Yard Built Project waarbij de beste custom-ontwerpers uit de wereld uitgedaagd werden om de Yamaha ’s SR400, XJR1300, XV950 en VMAX te customizen door zoveel mogelijk creatief gebruik te maken van zogenaamde (originele Yamaha) ‘bolt-on’ onderdelen. Dit om aan te tonen dat het ook voor semi-techneuten mogelijk is om je eigen custom te ontwerpen en te bouwen zonder drastisch in te hoeven grijpen door te gaan snijden en lassen. Daaruit voort vloeiend ging deze zomer voor het eerst ook de zogenaamde Yamaha Dealer Built Competition van start waarbij de Europese Yamaha dealers uitgedaagd werden om de competitie met de (wereld)toppers aan te gaan door ook zelf een custom te ontwerpen op basis van de Sport Heritage modellen. Het project bracht de Yard Built campagne echt tot leven met als resultaat 41 ambitieuze creaties die werden gebouwd door Yamaha dealers vanuit heel Europa.

Zodra de motoren klaar waren konden fans uit heel Europa hun stem uitbrengen op deze 41 Dealer Built creaties waarbij winnaars werden gekozen in vier categorieën; de SR400, XJR1300, XV950 en VMAX. De winnende customs werden tentoongesteld naast ’s werelds beste customs op het Glemseck 101 evenement, dat in Duitsland werd gehouden.

De winnaar van de categorie VMAX kwam uit Frankrijk; de Liberty Yam is een eerbetoon aan het legendarische Yamaha France icoon ‘JCO’ dat met een gespierde Café-Dragster-look werd uitgevoerd in de 60ste anniversary kleuren geel-zwart. De XJR1300 klasse werd gewonnen door de Duitse dealer Motorrad Klein met een race-geïnspireerde machine dat een verwijzing naar ex-WSB racer Noriyuki Haga tot uitdrukking brengt. De winnende motor in de categorie XV950 kwam van de Portugese dealers Yamaha Motor 7 met een scrambler geïnspireerd ontwerp in twee gedistingeerde kleuren. En, last but not least, komt de klassieke café racer op basis van de SR400 van de Spaanse dealer Motor Madrid.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief