Skip to main content

Yamaha Augur: nieuwe designrichting scooters

De in Taiwan gepresenteerde Yamaha Augur 155 is een nieuwe lichte (motor)scooter van Yamaha Motor, zoals het Japanse merk er in Azië tientallen heeft. De technische basis en het 155cc Blue Core motorblok zijn dan ook al in een ruim aantal Aziatische modellen gebruikt, maar bij de Augur valt vooral het uiterlijk op, omdat er een volledig nieuwe designrichting wordt ingeslagen. Daarmee sluit de nieuwe Augur ook goed aan bij nieuwe motorscooters als de elektrische Yamaha EMF, die eerder ook al in Taiwan gelanceerd werd, terwijl flink wordt afgeweken van de bestaande designtaal.

De Yamaha Augur heeft niet alleen een projectorkoplamp, zoals de Yamaha MT-07 en MT-09 die in verschillende vormen ook gebruiken, maar daarnaast een opvallende styling van LED-strepen, die voor de DRL (Daylight Running Lights) een pijlpunt vormen. Die pijlpunt wordt dan ook ruim gebruikt in de marketing van het nieuwe model.

Koplamp met instelbare kleurtemperatuur

Aardige gimmick voor de koplamp is de instelbare ‘Y-AU’ kleurtemperatuur ervan, volgens de makers is dat handig bij “regenachtige, mistige en andere weersomstandigheden” waarbij dan (stilstaand) tussen ‘koud’ en ‘warm’ wit licht uit de koplamp kan worden geschakeld. Daarnaast heeft de scooter ook nog eens ‘Y-LLA’ (Yamaha Lean Light Assist) bochtenverlichting, die dus feller brandt als een bocht wordt gemaakt.

De Yamaha Augur is ook ruim voorzien van moderne elektronica; variërend van traction control met 4 standen tot ruime connectiviteit met de Y-Connect app via het 4,3-inch full-color TFT dashboard. Dat laatste is ook opvallend, omdat Yamaha juist de op Europese modellen op dit vlak nog de nodige achterstand heeft.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws