Skip to main content

Winst voor Veijer op het circuit van Jerez

Collin Veijer heeft vandaag de Moto3 race op het circuit van Jerez gewonnen. De Staphorster startte vanaf een knappe P3 maar had een slechte start en hij moest een paar plaatsen inleveren bij de start. Hij heeft wel uitsluiting bij de kopgroep en David Alonso gaat er als eerste vanaf. Muñoz heeft de leiding en Veijer schuift op naar de tweede plaats en is veel sneller dan Muñoz. Hij gaat probleemloos de Spanjaard voorbij en neemt de leiding over. Halverwege de wedstrijd is er een kopgroep van 4 rijders en Veijer verricht al het kopwerk en de rest volgt de Nederlander.

Als het einde van de race nabij is doet Collin Veijer er nog een tandje bij, Muñoz kruipt dicht achter Veijer om op de lijnen om een inhaalactie uit te voeren. Veijer is te sterk voor de rest, hij geeft geen enkele ruimte en gaat als eerste over de streep. Muñoz kon net niet uit de slipstream komen en heeft een achterstand van 0.045 seconden en Ortola maakt het podium compleet. Met deze overwinning schuift Collin Veijer in de tussenstand om het kampioenschap op naar de 3e plaats.

Moto2

Zonta Van den Goorbergh schuift in de eerste ronden een paar plaatsen op en heeft op een gegeven moment een aanvaring met Agius. Van denk Goorberg werd aangetikt door Agius en deze crasht. Na onderzoek bleek Zonta de schuldige te zijn en kreeg hij een long lap penalty aan de broek. Voor Bo Bendsneijder bracht het circuit van Jerez geen geluk. Hij zakt terug in het veld na de start en na twee ronden maakt een highsider een einde aan de race voor hem. Later bleek dat hij een blessure aan zijn enkel en een gebroken sleutelbeen overhield na deze crash.

Zonta van den Goorbergh zit halverwege de wedstrijd op P17 en hij heeft zijn long lap penalty al uitgevoerd. Langzaam maar zeker haalt Zonta een aantal rijders in en hij komt als 13e over de finish waardoor hij een drietal wk-punten in zijn zak kan steken. De race werd gewonnen door Fermnin Aldeguer.

MotoGP

Marc Maquez vertrekt van Polo position en komt ook als eerste de bocht één. Bagnaia maakt een geweldige inhaalmanoeuvre op Martin en Bezzecchi en hij sluit aan achter Marquez. De Spanjaard maakt een fout en Bagnaia neemt de leiding over. Als Bagnaia een fout maakt kan Martin profiteren en hij hefet nu P1 in handen. Volop actie aan het begin van deze race. Wildcard rijder Pedrosa gaat onderuit en moet de wedstrijd staken. Martin heeft de leiding stevig in handen maar bocht 6 is zijn Waterloo geworden. Zijn voorkant schuift weg en de leider van het klassement is uit de wedstrijd.

Halverwege de wedstrijd is Bagnaia nog steeds op P1 en het gat wat hij had geslagen begint te slinken. Marquez heeft een goede race pace en dicht het gat naar de leider in de wedstrijd langzaam maar zeker. Morbidelli doet een poging om Jack Miller in te halen maar schuift onderuit. Hij neemt daarmee de Australiër in zijn val mee. Miller is flink boos en een steward probeert hem te sussen. Als het bord aangeeft dat er nog 6 ronden te verrijden zijn is Marquez aangekomen bij Bagnaia. Een flink aantal inhaalacties volgen tot grote vreugde van het Spaanse publiek. Helaas voor hen is Bagnaia de sterkste en wint voor de derde keer op rij op Jerez, Marc Marquez pakt P2 en Bezzecchi P3.

MotoGP

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws