Skip to main content

Wereldwijde FIM-campagne “We, the Riders” van start

Tijdens de Oostenrijkse ronde van het MotoGP kampioenschap op de Red Bull Ring in Spielberg is dit weekend de wereldwijde verkeersveiligheidscampagne van de FIM “We, the Riders” gelanceerd. De FIM zal de campagne samen met zijn 113 aangesloten federaties wereldwijd in gaan zetten.

Met de steun van ACEM, de Europese Commissie, Dorna, het Red Bull Ring-circuit en de MotoGP-sterren Andrea Iannone, Marc Márquez, Jack Miller, Jorge Lorenzo en Johann Zarco, werd voor een grote schare fans en internationale pers het startsein gegeven voor de campagne die oproept tot actie. Het moet een nieuwe beweging worden van verantwoorde motorrijders van over de hele wereld die allemaal het rijplezier delen en het gevecht aan willen gaan voor verandering. In 2018 is het namelijk nog steeds veel gevaarlijker op de weg dan het zou moeten zijn. Dat moet veranderen, zo geeft het FIM aan en dat zal alleen veranderen als alle motorrijders als nooit tevoren samenwerken om dat ook af te dwingen. Volgens de visie van “We, the Riders” moeten wegen voor iedereen veilig zijn, ongeacht het vervoermiddel. Wegen die zijn gebouwd en gepland met alle weggebruikers in gedachten. Wegen gemaakt voor het rijplezier, niet de angst om te crashen.

Deelnemen aan de beweging om een beter en veiliger leven op de weg te bewerkstelligen gaat heel eenvoudig via een paar klikken op de officiële website van de campagne: www.wetheriders.com. De campagne is ook via de hashtag #wetheriderswtr op Twitter te volgen.

Vito Ippolito, FIM President: “Al meer dan 100 jaar vertegenwoordigt de FIM de belangen van motorrijders, zowel op als buiten het circuit. Elke dag claimen verkeerscrashes bijna 3.500 levens en verwonden duizenden anderen. 23% van alle verloren levens zijn die van onze mede (motor)rijders. Bij de FIM hebben we niet alle antwoorden en er is nog steeds veel te doen. Daarom lanceren we deze beweging, “We, the Riders”, omdat we het potentieel van de door mensen aangestuurde verandering herkennen. De kracht van een netwerk van individuen met het gemeenschappelijks doel om echte verandering in de wereld te creëren en de verkeersveiligheid te verbeteren.”

ACEM-voorzitter Stefan Pierer: “Als voorzitter van de Europese vereniging van motorfietsfabrikanten, bevestig ik dat voor alle toonaangevende fabrikanten en ledenverenigingen het belangrijkste aspect veiligheid is. De motorrijders zijn kwetsbare weggebruikers. Volgens officiële statistieken worden 50% van de dodelijke slachtoffers veroorzaakt door een derde partij, waarbij zichtbaarheid het grootste probleem is. Daarom wordt elke actie en initiatief die de zichtbaarheid verbeteren door de industrie ondersteund. ABS werd verplicht in Europa en fabrikanten waren klaar om deze fundamentele veiligheidshulpmiddel te implementeren om levens te redden. “


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws