Wegen in paasweekend afgesloten voor motorrijders

Tijdens het zojuist beëindigde overleg van de voorzitters van de 25 Nederlandse veilgiheidsregio’s is volgens RTL Nieuws en het AD besloten dat “verschillende gebieden worden afgesloten voor motorrijders en wielrenners”. Dit als reactie op de afgelopen zondag, waarin weliswaar veel motorrijders onderweg waren, maar de klagers hierover het voornamelijk leken te hebben over zaken als rijgedrag of geluidsoverlast, zaken die geen verbinding hebben met het corona-virus. 

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van de veiligheidsregio’s, zou gezegd hebben dat wandelaars en “gewone’ fietser in de verdrukking zouden zijn gekomen. “Zij konden geen kant meer op en hierdoor geen anderhalve meter afstand houden.” Dit lijkt een wat vreemde redenering omdat de klagers vooral opmerkingen plaatsten over zaken die eigenlijk elk “eerste” motorweekend en ook daarna voorkomen: motorrijden op dijken of in groepen, wat door sommige mensen als storend wordt ervaren. 

In het komende paasweekend kunnen er door burgemeesters dus wegen of gebieden worden afgesloten, aldus RTL en AD, wat door middel van borden kenbaar wordt gemaakt. Dit zal dan door BOA’s gecontroleerd gaan worden. “Je moet vooral denken aan de toeristische routes, langs de rivieren en door gebieden als bijvoorbeeld de Ooijpolder”, aldus Bruls tegen De Gelderlander. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief