Vredestein komt met Centauro motorbanden

Het bandenmerk Vredestein introduceert de Centauro-serie radiaalbanden voor sportief toeren, speciaal ontworpen voor motorfietsen op de Europese wegen. Voortbouwend op Vredesteins 110-jarige ervaring en technische expertise bieden de Centauro-modellen en -oplossingen een technische uitmuntendheid van het allerhoogste niveau, waaronder een technisch zeer geavanceerd bandenspanningscontrolesysteem. Vredesteins Centauro is een nieuwe mobiliteitsoplossing voor sportieve rijders, langeafstandsrijders en weekendrijders in stedelijke omgevingen. De banden bieden een uitstekende veiligheid, kilometrage, rijgedrag op nat wegdek, stabiliteit en comfort. De ontwikkeling en het logo werden geïnspireerd door de ongetemde geest van de mythische centaur, zoals deze is geïncarneerd in de moderne motorfietsrijder. Het ontwerp van de Centauro-modellen verenigt het beste uit de Europese technologie en de Italiaanse flair – de verschijning werd vervaardigd in nauwe samenwerking met Frascoli Design in Milaan. Het assortiment omvat de Centauro ST, Centauro Road en Staccata-scooterbanden, en een bandenspanningcontrolesysteem. 

Centauro ST 
De Centauro ST-radiaalband voor sportief toeren is ontworpen voor een comfortabel rijgevoel onder de omstandigheden en temperaturen van Europa. Het profiel met meerdere radiussen zorgt voor veiligheid en stabiliteit in alle belastingsomstandigheden en voor een gelijkmatige slijtage gedurende de gehele levensduur van de band. Een geoptimaliseerde constructie met een stalen gordel van 0 graden zorgt onder alle omstandigheden voor een hoogwaardig dynamisch gedrag, ook bij een maximumsnelheid en maximale hoek. Om te zorgen dat de band zeer veelzijdig en geschikt zou zijn voor verschillende soorten gebruik, werd de Centauro ST getest onder uiteenlopende klimatologische omstandigheden op Europese en Indiase circuits. De tests vonden plaats onder verschillende omgevingsomstandigheden (op de openbare weg en op testterreinen) in verschillende motorfietssegmenten (sportief toeren, naked, sport, crossover, klassiek, enz.) en er werd rekening gehouden met de interacties met de modernste elektronische voertuigregelsystemen (ABS pro, ABS in bochten, traction control en rijmodi).

De Centauro ST zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2020, in de maat 120/70 ZR 17 (58W) TL voor voorwielen en 180/55 ZR 17 (73W) TL voor achterwielen, de laatste in een standaard enkellaags-uitvoering en een tweelaags-configuratie voor zware motorfietsen en/of bagage.

Centauro Road
De Centauro Road is een radiaalband voor sportief rijden en heeft een stalen gordel van 0 graden. Deze band is de beste in zijn klasse qua kilometrage en puur rijplezier en is het ideale maatje voor bijvoorbeeld de BMW G310R, Bajaj-Dominar 400 of KTM 390/125. De Centauro Road zal verkrijgbaar zijn in het eerste kwartaal van 2020 in de maat 110/70 ZR17 M/C 54W TL voor voorwielen en 150/60 ZR17 M/C 66W TL voor achterwielen.

Staccata
De Staccata-banden zijn ontworpen voor het scootersegment. Ze zijn reeds verkrijgbaar in Italië en worden nu ook geïntroduceerd in andere delen van Europa. De dempende constructie van de band zorgt voor veiligheid en rijcomfort in alle weersomstandigheden, en de Staccata absorbeert oneffenheden in het wegdek op uitstekende wijze. De Fintyre Group distribueert de band in een groot aantal maten.

Bandenspanningscontrolesysteem
Het Centauro-bandenspanningscontrolesysteem bestaat uit twee waterdichte externe sensoren, die een continue en zeer nauwkeurige controle van de spanning en temperatuur in de banden mogelijk maken. Ze verzenden deze informatie via Bluetooth naar een speciale mobiele app die beschikbaar is op Android- en iOS-apparaten. Dit product is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2020 en geeft rijders een volledig vertrouwen in de staat van hun banden. Het wordt gedistribueerd door SST Italia, een belangrijke speler in de ontwikkeling van technische oplossingen voor motorfietsbedrijven en distributeur van componenten voor tweewielvoertuigen. SST Italia werkt momenteel samen met Vredesteins zusterbedrijf Apollo Tyres aan de integratie van de nieuwste technologische innovaties in GPS-systemen.

Over Vredestein
Vredestein biedt een indrukwekkend assortiment hoogwaardige banden voor tweewielers, personenauto’s en industriële toepassingen. De reputatie van het merk op het gebied van uitmuntendheid – de banden winnen regelmatig Europese en internationale tests – is gebaseerd op tientallen jaren continue innovatie. Design van wereldklasse is ook al lange tijd een pijler van de activiteiten van Vredestein, zoals blijkt uit het 22-jarige partnerschap met het beroemde Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro en de aandacht die in ons bedrijf wordt besteed aan het profiel en de zijwand. Een nieuwe productielocatie in Hongarije en een nieuw kantoor in Frankfurt weerspiegelen de toewijding van het merk aan duurzame groei.

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief