Skip to main content

Vernieuwd: Vespa GTS 300 en GTS 125 voor 2023

Vier jaar na het uitbrengen van het laatste model Vespa GTS komen er nieuwe modellen en uitvoeringen aan. 

De nieuwe Vespa GTS-reeks omvat vier versies: de klassieke Vespa GTS, de hedendaagse GTS Super, de sportievere GTS SuperSport, en de Vespa GTS SuperTech. Ze zijn allemaal verkrijgbaar met twee krachtbronnen: 125 i-get eencilinder en de 300 hpe (High Performance Engine). Laatst genoemde zou moeten bijdragen aan het beperken van de uitstoot en een zuiniger verbruik. Naast de vier versies is er ook de keuze uit veertien verschillende kleurstellingen.

Zoals bij alle Vespa’s is de carrosserie van de vernieuwde GTS volledig van staal gemaakt. Aan de voorzijde heeft de voorvork een upgrade gekregen, met behoud van de traditionele, eenarmige lay-out, is het systeem opnieuw ontworpen. Dit garandeert een grotere stabiliteit, vooral bij hoge snelheden, en om comfort en handling te verbeteren.  Ook het vernieuwde zadel draagt bij aan nog meer comfort voor zowel de bestuurder als passgier.

Het dashboard van de GTS heeft op alle uitvoeringen een nieuw design gekregen en de GTS SuperTech is zelfs voorzien van een TFT kleuren-display. Het vernieuwde dashboard bevat meer informatie en is beter ingespeeld op het gebruik van ‘VESPA MIA, het connectiviteit systeem van Vespa. Op de SuperTech en SuperSport is VESPA MIA standaard, op de overige modellen kan het als optie worden gekocht.

Op het moment van schrijven is de nieuwe GTS al verkrijgbaar in Italië, het zal dus niet lang duren voordat ook de Nederlandse dealers worden voorzien.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws