Veel activiteiten rond de Motul TT in Assen

Tijdens de Motul TT in Assen is er komende week naast de races nog zoveel meer te doen en te beleven. Zo is er het TT Festival, vandaag al de TT-run, het TT Balloon Festival, de TT Night Ride, het TT Kids Festival, organiseert de Motorclub Assen en Omstreken ook dit jaar weer de MotoPort Assen TT Toertocht en in het Drents Archief in Assen draait tijdens de TT-week een unieke film met de allermooiste beelden van de TT.

TT Festival
Het TT Festival is een gratis toegankelijk meerdaags festival in het centrum van Assen dat plaats vindt van woensdag 21 t/m zaterdag 24 juni. De tofste bands en meest uiteenlopende acts uit binnen- en buitenland staan op de verschillende podia. Uiteraard ontbreekt ook motorvermaak niet in de programmering. De binnenstad van Assen wordt tijdens het festival op z’n kop gezet door zo’n 200.000 bezoekers. Het TT Festival is dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber. Onderaan dit artikel het hele programma.

Univé TT Nightride
Op vrijdagavond 23 juni zal vanaf 19:30 uur zal het centrum van Assen weer worden opgeschud door het geluid van honderden ronkende motoren. Duizenden toeschouwers staan aan de kant om alle deelnemers met luid applaus te begroeten en warm te onthalen. De route van de Univé TT NightRide gaat volledig door het stadscentrum. Vanaf de start bij de Bonte Wever vertrekken de deelnemers onder begeleiding van ervaren motorbegeleiders richting het centrum van Assen. Deelnemen is geheel gratis en na afloop ontvang je ook nog een gratis consumptie.

Programma
Inschrijving – tussen 17:00 en 18:45 uur
Briefing – tussen 19:00 en 19:15 uur
Gereed maken voor vertrek – vanaf 19:15 uur
Start TT NightRide – 19:30 uur
Einde TT NightRide – 20:30 uur

Motoport Assen TT Toertocht
De organisator van de allereerste Tourist Trophy (TT) in 1925, de Motorclub Assen en Omstreken, zal ook dit jaar weer de MotoPort Assen TT Toertocht met zorg uitzetten. De circa 175 kilometer lange route, welke start vanaf De Bonte Wever in Assen, zal worden aangeduid met routeborden en voert je langs vele interessante en leuke plekjes die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen.
Deelname aan de TT Toertocht kost € 10,00, te voldoen bij aankomst in De Bonte Wever. Hiervoor krijg je voor aanvang een kop koffie of thee met appelgebak en een consumptie + versnapering tijdens de pitstop.

De TT Toertocht is aangemerkt als KNMV Toertocht waardoor deze meetelt voor de Nationale Club-Toercompetitie. Voor GPS-bezitters is de route een dag voor aanvang te downloaden.

Programma
Aanmelden – tussen 11:00 en 13:00 uur
Starttijd – tussen 12:00 en 14:00 uur
Eindtijd – ca. 18:00 uur

Inschrijving voor zowel de Night Ride als de toertocht kan tot en met donderdag 22 juni 2017 op de site van het TT-Festival. Let wel op: deelname aan beide evenementen is alleen mogelijk met een verzekerd en gekentekend motorrijtuig.

TT films in Drents Archief
In het Drents Archief in Assen draait tijdens de TT-week, van 19 tot en met 24 juni, een unieke film met de allermooiste beelden van de TT. Naast beelden uit de jaren ’20 van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging met coureur Piet van Wijngaarden, bevat de compilatie ook amateurbeelden uit de jaren ’70 die vorig jaar na een oproep boven water zijn gekomen. De oudste held, Piet van Wijngaarden, won de eerste twee edities van de TT, die tot 1927 een nationale wedstrijd was met alleen Nederlandse renners. Van een TT-liefhebber ontving het Drents Archief een film uit ‘61 van Japanse makelij die hij wist te redden van de vuilnisbak. De filmcompilatie is speciaal voor de TT van 2017 samengesteld en is nog niet eerder vertoond.

Tradities
Niet alleen de renners en de races komen in beeld, ook de tradities die onlosmakelijk aan de TT zijn verbonden worden getoond. Denk aan de kermis in de binnenstad van Assen, de beroemde TT-nacht en de uittocht van de vele sportliefhebbers. Op unieke luchtopnames is de enorme stoet motoren te volgen, die na afloop over de A28 de weg naar huis vindt. Het iets ruige karakter komt ook in beeld, zoals overmatig alcoholgebruik, rockmuziek en de uitgelaten sfeer op de tijdelijke campings in het dorpje Witten. De film draait in de TT-week van maandag 19 juni t/m vrijdag 23 juni om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur in het Drents Archief in Assen. Neem plaats in de filmzaal en laat u meevoeren naar vervlogen tijden. Het Drents Archief bevindt zich aan de Brink 4 in Assen. De film duurt ca. 80 minuten. Een kaartje kost 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee. Aanmelden is niet nodig.

TT Kidsfestival
Op zaterdag 24 juni vanaf 13.00 uur vindt de allereerste TTKidsFestival plaats. Kids worden een hele middag ondergedompeld in een unieke motor(sport)beleving. Een beleving waarin je als kind alles ervaart wat een coureur ook ervaart. De kinderen doorlopen verschillende pit-stops en na het voltooien van alle onderdelen ontvangen de kinderen een echt Racers-diploma. Van motorskieken tot zelf een medische keuring ondergaan en van je droommotor laten tekenen en bouwen in LEGO tot racen op groot scherm. Tussen alle activiteiten door kan iedereen genieten van een interactieve spel- en belevingsshow. Maar dat is nog niet alles, want de allereerste Miss Mini TTKidsFestival zal ook plaatsvinden. Toekomstige missen krijgen een heuse beautymake-over en catwalktraining. Wil jij je opgeven voor de Miss Mini TTKidsFestival verkiezing? Stuur dan een mailtje naar: elise@vanstraattotlaan.nl

De toegang voor kids van 4 tot 12 jaar oud is gratis. Locatie: Jan Fabriciusstraat – RTV Drenthe/Nozem Oil Stage. Datum en tijd: zaterdag 24 juni 2017 13.00 uur – 17.00 uur

TT Balloon Festival
Het 5e TT Balloon Festival is op zondag 18 juni 2017. Het voorprogramma met modelballonnen, inloopballon en old balloons in de TT Hall start om 19.30 uur.

19.30-20.30 uur:
Oprijden van alle deelnemende heteluchtballonteams op Ballonveld

20.30-21.00 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden):
Opstijgen van passagiersballonnen
Opstijgen van special shapes
Modelballonnen en old balloons

Torenlaan Assen TT Laan
In de Asser binnenstad wordt in de Torenlaan, in het kader van het TT Festival, extra aandacht aan motoren worden gegeven. De Torenlaan zal tijdens het TT festival op vrijdag en zaterdag worden omgetoverd in een TT Laan. Op tal van plaatsen zullen zaken die met de TT te maken hebben worden getoond. Een van de zijden van de Torenlaan, dan de TT Laan geheten , zal worden omgetoverd tot een straatzijde waar uitsluitend foto’s uit de historie van de TT te zien zullen zijn. Aan de andere zijde van de Torenlaan is een markt met kramen waar TT merchandise-artikelen verkrijgbaar zijn. Vanuit het depot van TT Museum zijn ook attributen te zien, zoals de motor van vroegere coureur Rob Bron.

 

Programma TT Festival Assen 2017

Lettertjes te klein om te lezen? Het programma is ook hier als PDF te downloaden


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief