Skip to main content

Vandaag uitbreiding Winkelen Op Afspraak voor motorwinkels

Bij motorwinkels en motordealers kon Winkelen op Afspraak al langer op kleinere schaal, maar vanaf vandaag kunnen ze véél meer klanten in de showroom ontvangen als gevolg van de nieuwste regels. Dit omdat bijna alle motorzaken meer vloeroppervlakte dan 50m2 hebben en er nu één klant per 25 m2 wordt toegestaan, met een maximum van 50 personen. Motorwinkels en showrooms die toch kleiner zijn dan 50m2, mogen nog steeds maximaal twee klanten op afspraak verwelkomen. Daarbij is het wel goed te weten dat het bij de berekening van het aantal vierkante meters uitsluitend gaat om de ruimte in de winkel of showroom waarin de klanten ontvangen worden en dus niet om de oppervlakte van werkplaats, kantine of magazijn. 

Demissionair premier Mark Rutte kondigde de aanpassing van het aantal personen voor het winkelen op afspraak al aan tijdens de persconferentie van maandag 8 maart. De overige regels blijven hetzelfde: een bezoek moet minimaal tien minuten duren en de afspraak moet minimaal vier uur van tevoren zijn gemaakt.

De volgende regels blijven ook voor motorrijders gelden bij het bezoek aan een motorzaak: 

  •  Publiek mag de motorwinkel of motordealer alleen betreden met een bevestiging van het gereserveerde tijdslot en tijdens dat gereserveerde tijdslot. Gewoon langsgaan zonder afspraak is dus niet toegestaan. 
  • Er zit minimaal een dagdeel (4 uur) tussen het maken van de afspraak en het bezoek aan de motorwinkel of motordealer
  • In de winkel vinden uitsluitend activiteiten plaats gekoppeld aan het directe verkoopproces
  • Er ontstaat geen oploop van publiek
  • Motorrijders komen alleen naar de afspraak 
  • In de winkel mag slechts de hoognodige bezetting aanwezig zijn
  • De avondklok blijft van kracht tussen 21:00 en 05:30 uur 
  • Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws