Skip to main content

Ural verplaatst productie naar Kazachstan

De Russische motorfiets fabrikant Ural is bezig met het verplaatsen van de productie naar Petropavlovsk in Kazachstan. Gevolg is wel dat er hiermee een einde komt aan de productie in Irbit. De stad in het Ural gebergte waar al sinds de tweede oorlog motorfietsen door het Russische merk worden gemaakt. Ural geeft aan dat de eerste productie aan motorfietsen op 25 juli klaar zal zijn, waarna de eerste levering plaats zal in vinden ergens in september aan dealers in de Verenigde Staten. De volgende productie run zal dan voor Japan, Australië en Europa zijn.

Boycot
De reden van het verhuizen van de productie is niet puur uit een luxe positie. Al sinds de start van oorlog met Oekraïne kampt het Russische Ural met een gebrek aan grondstoffen. Ural zelf zegt hierover dat het ook het exporteren van motorfietsen steeds lastiger is geworden, maar dat ze al helemaal niet in staat zijn de benodigde onderdelen te importeren. De afgelopen periode heeft Ural dan ook vooral gekeken naar een oplossing om de onderdelen voorziening en assemblage weer op gang te krijgen, met als uiteindelijk uitkomst dat dit dus verplaatst wordt naar Kazachstan. Uiteraard met de hoop om op deze manier de verschillende boycots te omzeilen om toch maar motorfietsen te kunnen maken. Deze opzet lijkt te slagen, omdat volgens Ural een proeflevering vanuit Kazachstan op dit moment al gearriveerd is in de Verenigde Staten.

Nieuwe fabriek
Ural grijpt daarnaast direct de gelegenheid aan om oude productielijnen en gereedschap te vervangen. Er gaan wel wat kleinere onderdelen van de productielijnen mee naar Kazachstan, maar het overgrote deel wordt volledig vernieuwd. Handgereedschap, werkbanken, test materiaal en de kwaliteitscontrole zullen volledig nieuw opgebouwd worden. Naast de levering van motorfietsen aan Amerikaanse dealers, geeft Ural aan dat ook de eerste productie materialen al bij hen binnengekomen zijn vanuit verschillende leveranciers uit Azië en Europa. De Russische fabrikant geeft aan dat hierdoor bijna de volledige keten weer intact is. In aankomende dagen hoopt Ural dan ook de productie te kunnen hervatten.

Dit is hard nodig ook. Want Ural geeft aan ondertussen tegen een leveringsachterstand aan te kijken van zes maanden.

Foto: Ural.com

Ural

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws