Skip to main content

Update voor Benelli TRK 502 X

Benelli heeft voor 2020 de TRK 502 X voorzien van een update. De update die Benelli door gaat voeren is enkel gericht op het uiterlijk. Motorische specificaties blijven dus onveranderd. Het vloeistofgekoelde tweeciinder motorblok blijft hierdoor 48 Pk (bij 8.500 tpm) en 46 Nm koppel (bij 6.000 tpm) leveren.

Qua kleurstellingen zijn er ook weinig veranderingen merkbaar. Enige verandering hierin is dat de achterbrug, chassis en motorblok voor de update uitgevoerd zijn in matzwart. De leverbare kleuren blijven wit, zwart en rood. Er gaan echter geruchten rond die spreken van een gele kleurstelling, die later dit jaar beschikbaar zou moeten komen. Dit zou echter gaan om een ‘limited edition’, waardoor het nog maar de vraag is of die naar Nederland komt. Zaken die voor het vernieuwde model wel opvallen zijn de aangepaste spiegels. Deze zijn anders van vorm en bevatten vanaf nu het TRK-logo. De handkappen die eerst volledig van plastic waren, hebben nu een aluminium rand door het midden lopen. Wat de stevigheid ten goede zou moeten komen.
Het stuur voor de TRK is ook vernieuwd. Naast de wijziging in kleur van zilver naar zwart, is het stuur nu ook gemakkelijk te verstellen. De verstelling is niet in hoogte aan te passen, maar wel de hoek waaronder het stuur staat. De mate van verstelling wordt aangegeven door middel van een pijl en streepjes op het stuur zelf. Voor een betere afleesbaarheid is het dashboard ook aangepast. De achtergrond van de toerenteller is nu in het wit en de achtergrondverlichting heeft een hogere helderheid.
Benelli claimt verder dat de bestuurder nu comfortabeler zit door het vernieuwde bredere zadel en de nieuw voetsteunen. De nieuwe voetsteunen zijn er ook voor de passagier, terwijl het zadel hiervan hetzelfde blijft. De bagagedrager is nu van een aluminiumlegering en ergonomischer qua ontwerp. Prijzen blijven hetzelfde, waardoor de Benelli TRK 502 X verkrijgbaar is in Nederland vanaf € 8.099,-.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws