TVS bouwt in India honderdduizendste G310 voor BMW Motorrad

Bij de Indiase motorfabrikant TVS Motor Company is de honderdduizendste BMW G310 uit de fabriek in het Indiase Hosur gebouwd. In 2013 ondertekenden TVS Motor Company en BMW Motorrad een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en productie van lichte motorfietsen voor de wereldmarkt, vooral gericht op groei voor BMW in de opkomende markten. Na een moeizame start heeft deze strategische samenwerking tot nu toe drie producten op hetzelfde 310cc-platform opgeleverd; voor BMW Motorrad de BMW G310R en BMW G310GS en voor TVS Motor Company de TVS Apache RR310. Alledrie worden alleen maar gebouwd in de fabriek van TVS Motor Company in Hosur.

De G310GS-motorfiets werd de fabriek van TVS Motor uitgereden door KN Radhakrishnan, CEO van TVS Motor Company en Rainer Baumel, Head of Products 1&2-cilinders & Urban Mobility bij BMW Motorrad. 

Markus Schramm, hoofd van BMW Motorrad: “Onze sterke synergie met TVS Motor Company heeft geleid tot de ontwikkeling van een indrukwekkend aanbod in het sub-500cc segment. Sinds hun lancering genieten zowel de BMW G 310 R als de BMW G 310 GS-eencilindermodellen nog steeds een ongeëvenaarde populariteit. Met de introductie van de 100.000 exemplaren van de 310cc-serie van BMW Motorrad vormen deze twee wendbare allrounders een integraal onderdeel van het succesverhaal van BMW Motorrad. We kijken uit naar de toekomst van onze samenwerking met TVS Motor Company.”

KN Radhakrishnan, Director & CEO, TVS Motor Company: “We zijn verheugd dat we vandaag een historische mijlpaal in onze reis met BMW Motorrad hebben bereikt. Deze prestatie is een sterk bewijs van het succes van onze achtjarige samenwerking, die een gemeenschappelijk leerplatform voor beide bedrijven heeft gecreëerd. Onze samenwerking is echt uitzonderlijk geweest voor het creëren van ambitieuze producten voor de wereldmarkt. We zijn er trots op deel uit te maken van deze reis en kijken ernaar uit om de samenwerking met BMW Motorrad voort te zetten.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief