Skip to main content

Triumph TE1: prototype elektrische TE-1 naked bike klaar

Triumph kondigt de ‘officiële voltooiing van het TE-1 elektrische ontwikkelingsproject’ aan, maar vermeldt daar wel bij dat dit, ondanks berichten sinds 2019 over hetzelfde project, toch nog steeds een prototype is. “De uiteindelijke productiemotor zal niet precies zijn wat je hier vandaag ziet”, aldus Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph Motorcycles. 

Triumph meldt voor dit prototype nu 177 pk (130 kW) aan piekvermogen en 109 Nm aan koppel, goed om in 3,6 seconden van 0-60 mph (96,5 km/u) te gaan en in 6,2 seconden van 0 naar 160 km/u. Het opgegeven gewicht is daarbij 220 kilo. Qua actieradius claimt Triumph 160 kilometer aan ‘werkelijk bereik’, wat volgens de makers meer is dan dat van de concurrentie.  Verder meldt de Britse motorfabrikant dat 20 minuten oplaadtijd genoeg is om de accu van 0 naar 80% op te laden, maar doet het verder geen mededelingen over de accu of oplaadtechniek.

Qua rijwielgedeelte meldt Triumph over de TE-1 “de ergonomie, geometrie en gewichtsverdeling van een Speed ​​Triple, met de afmetingen en visuele impact van een Street Triple”. Daarnaast beloven de makers een geheel eigen, opwindend geluid, wat wel binnen de wettelijke geluidslimieten blijft. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws