Skip to main content

Terugroepactie voetsteunen BMW GS-modellen

BMW Motorrad laat haar klanten in Duitsland weten dat bepaalde gefreesde voetsteunen uit het accessoire assortiment voor de GS-modellen, in individuele gevallen ‘spanningscorrosiescheuren’ op de schroefbouten kunnen veroorzaken. De voetsteunen zijn extern gefabriceerd door Gilles Tooling, maar worden als originele BMW accesoires verkocht. BMW Motorrad biedt, als onderdeel van een wereldwijde servicecampagne, gratis vervangde voetsteunen aan alle klanten die voetsteunen met de genoemde onderdeelnummers hebben gekocht. De nieuwe stepjes zijn uiteraard voorzien van een andere samenstelling qua materiaal. 

Het gaat om de optionele voetsteunen voor de R1200/1250 GS, R1200/1250 GS Adventure, F750GS, F850​​​​GS en F850​​​​GS Adventure, waarbij geen specifiek bouwjaar wordt vermeld. Deze voetsteunen zijn geleverd met de volgende bestelnummers: 

77 25 2 452 958 → Verstelbare voetensteun, links, zwart
77 25 2 452 960 → Verstelbare voetensteun, rechts, zwart
77 25 2 465 256 → Set verstelbare voetsteunen, zwart

Betrokken klanten worden verzocht contact op te nemen met een erkende BMW Motorrad-dealer om de vervanging te laten uitvoeren. In gevallen waarin aan een klant geen omruilaanbieding kan worden gedaan, biedt BMW Motorrad een downgrade aan naar de standaard stepjes, met terugbetaling van de aankoopprijs van de optionele onderdelen, maar dan wel in de vorm van een voucher. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws