Skip to main content

Terugroepactie Harley-Davidson Road Glide, Street Glide en Softtail

Safety Gate, het waarschuwingssysteem van de EU voor gevaarlijke non-foodproducten, maakt deze week melding van een terugroepactie voor de Harley-Davidson Road Glide, Street Glide en Herritage Classic modellen.

Street Glide & Road Glide

Voor deze beide modellen geldt dat er een probleem is met de reminrichting, De remleiding van de achterrem kan mogelijk loskomen van de bevestiging en in contact komen met de uitlaat. Het mag duidelijk zijn dat de remleiding hierdoor door kan smelten, met als gevolg het verlies van remvloeistof. Gevolg is dat er aan de achterzijde geen remdruk meer opgebouwd wordt en de rem dus niet meer werkt.
Eigenaren worden middels een brief geïnformeerd en gevraagd contact op te nemen met de dealer. Deze zal de remleiding op meerdere punten (opnieuw) bevestigen.

Softtail

Voor de Softtail lijn geldt een ander probleem dan voor de Street Glide en Road Glide. Bij de Softtail kan namelijk de bevestiging van de van het reservoir van de achterschokdemper afbreken. Gevolg is dat de demper dus niet meer naar behoren werkt en de achterkant doorslaat en in contact kan komen met achterwiel. De band kan hierdoor lek raken, of de controle over de motor kan verloren gaan.
Ook hier geldt dat eigenaren middels een brief verzorgt worden contact op te nemen met de dealer. Deze zal controleren of er al sprake is van een nodige reparatie. Daar waar nodig wordt de bevestiging van het reservoir aangepast.

Beide terugroepacties staan ondertussen ook in het terugroepregister van de RDW.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws