Skip to main content

Tenaamstellingscode motor kwijt of vervangend kentekenbewijs: pas op voor ‘bemiddelaars’

De RDW waarschuwt voor bemiddelingswebsites die aanbieden om een vervangend kentekenbewijs of verloren tenaamstellingscode aan te vragen.  De aanbieders van deze ‘service’ zorgen ervoor dat ze hoog in de Google zoekresultaten opduiken, waardoor het mensen kan ontgaan dat de RDW hiervoor zelf een webpagina heeft, waardoor de zogenaamde bemiddeling helemaal niet nodig is. Diverse media spreken over “duizende gedupeerden”. 

De kosten van de externe aanbieders liggen veel hoger dan een rechtstreekse aanvraag bij de RDW. Bemiddelaars berekenen namelijk forse kosten voor hun ‘diensten’ bovenop het tarief van de RDW. De RDW raadt dan ook aan om de aanvragen rechtstreeks bij hen te doen. Online een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen kost bij RDW € 1,05 maar bij een bemiddelingssite zomaar € 35. Voor motorrijders is het risico relatief groot: 80% van alle gekentekende motorfietsen in Nederland zijn ouder dan 10 jaar, waardoor de kans op zoekraken van kentekenbewijzen of codes navenant toeneemt. 

Oplichters

De RDW benadrukt dat de bemiddelingswebsites geen onderdeel van de RDW zijn en ook niet met hen samenwerken. Daarmee wilen ze eigenlijk niet zeggen dat de betreffende sites door oplichters worden gemaakt, maar daar lijkt het wel sterk op. 

Links

RDW: Klachten websites kentekenbewijzen en tenaamstellingscodes

Wij krijgen nog steeds meldingen van klanten over bemiddelingswebsites. Deze bieden de mogelijkheid om een nieuw kentekenbewijs of nieuwe tenaamstellingscode voor u aan te vragen. De kosten van deze services zijn hoger dan een directe aanvraag bij ons. U bent duurder uit.
Wij ontvangen berichten van klanten dat bemiddelingswebsites de aangevraagde producten niet op tijd of zelfs helemaal niet leveren. Als dat het geval is, meldt u zich dan bij de bemiddelingswebsite die de service niet leverde.

Geen websites van RDW
Deze bemiddelingswebsites zijn géén websites van ons. Ook niet als ze de indruk wekken dat wel te zijn. Zij zijn geen onderdeel van onze organisatie en wij werken niet met deze bedrijven samen. Alleen als u www.rdw.nl bezoekt, bent u in contact met ons.

Vraag producten aan via rdw.nl
Wij adviseren altijd op deze website een nieuw kentekenbewijs of nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen. Een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen kost € 1,05. Een nieuw kentekenbewijs vraagt u voor € 32,60 aan. U betaalt geen onnodige kosten en ontvangt het kentekenbewijs of tenaamstellingscode op de snelst mogelijke manier.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws