Skip to main content

Suzuki USA betaalt klant 100 dollar voor komst naar dealer bij recall

In Amerika is Suzuki Motor of America Inc. gestart met een proef waarbij klanten 100 dollar krijgen als ze zich alsnog bij de dealer melden voor een massale recall uit 2013. De actie is volgens Suzuki opgezet zodat meer klanten de voorste remcilinder laten imspecteren, waartoe ze al in 2013 werden opgeroepen tijdens de officiële terugroepactie van de GSX-R600/750 uit 2004 tot en met 2013 en GSX-R1000’s uit 2005 t/m 2013. GSX-R600/750 uit 2004 tot en met 2013 en GSX-R1000’s uit 2005 t/m 2013. De bonus wordt gegeven in de vorm van een prepaid Visa creditcard. 

“Veiligheid is onze eerste prioriteit en we willen ervoor zorgen dat elke betreffende GSX-R wordt gerepareerd. We hebben dit proefprogramma opgezet om extra aandacht te geven aan de revisie van de remmencilinder op deze GSX-R-modellen “, aldus Steve Muthig, SMAI Vice President of Service. “We erkennen dat het naar de dealer brengen van je motor voor een recall-service onhandig kan zijn en met de $100 prepaid Visa-kaart hopen we dat ongemak voor onze gewaardeerde klanten te compenseren.”

Klanten die in aanmerking komen voor de recall, worden vanaf 1 september 2018 op de hoogte gebracht van het aanbod. Het proefprogramma vereist dan dat klanten hun motorfiets naar een erkende Suzuki-dealer brengen voor reparatie tussen 1 september 2018 en 30 november 2018. Nadat de recall-service is uitgevoerd kunnen ze dan de reparatie registreren op een speciale website. Zodra de claim is geverifieerd aan de hand van een door de dealer ingediende garantieclaim, zullen klanten de prepaid Visa-kaart ontvangen.

In Nederland is het terugroepsysteem niet dermate dwingend dat fabrikanten snel tot soortgelijke incentives zullen overgaan. In de USA staan er enorme boetes op onuitgevoerde recalls en wordt dit dan ook zeer scherp gemonitord door een onafhankelijke overheidsinstantie. In Europa ligt eveneeens alle verantwoordelijkheid bij de fabrikanten, maar dit wordt veel minder hard afgedwongen, deels omdat er geen wettelijke sancties mogelijk zijn.

Update: navraag bij Suzuki Nederland leert dat er 6431 units betrokken waren, waarvan er in Nederland nog steeds 282 niet uitgevoerd zijn
Het RDW meldt trouwens dat er in Nederland 5.123 voertuigen voor deze recall geregistreerd, waarvan er 4.842 als hersteld zijn gemeld. Een ander aantal, maar onder de streep hetzelfde niet uitgevoerde recalls. 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws