Skip to main content

Stelviopas komend weekend weer open

De Stelviopas in Italië wordt deze week nog geopend voor alle verkeer en dus ook voor motorrijders. Dit laat de Servizio strade della Provincia van de Provincia Autonoma Bolzano – Alto Adige (Südtirol) weten. De opening voor het verkeer van de 2758 meter hoge Stelviopas staat gepland voor het weekend van 22/23 juni 2024, waarbij er wel vanuit wordt gegaan dat het weer niet tegenwerkt. De Stelvio (of: Stilfser Joch) is een zeer populaire bergpas onder motorrijders.

De Servizio Strade is de opening momenteel aan het voorbereiden, want er ligt nu nog sneeuw op de pas. De medewerkers van de provincie zijn vooral bezig om de hellingen aan de kant van de weg op te ruimen, de rijbaan schoon te maken en borden terug te plaatsen. Er wordt dan ook alles aan gedaan om volgend weekend de weg open te stellen. De opening hangt echter niet alleen af ​​van de werkzaamheden, maar ook van de weersomstandigheden de komende dagen.

Veel sneeuw

“Afgelopen winter was het sneeuwruimen moeilijker dan in voorgaande jaren, omdat er voortdurend sneeuw viel”, zegt Philipp Sicher, directeur van de Ripartizione Servizio Strade. Ook de temperaturen waren erg laag. Sicher is echter optimistisch dat de pas dit weekend open zal zijn voor verkeer.

Foto: By Amcs1983 – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21164962

Stelvio

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws