Skip to main content

Sena komt met eigen bluetooth systeemhelm: de Outrush motorhelm

Sena was tot nu in de motorbranche vooral bekend als fabrikant van communicatiesystem voor motorrijders, gemaakt voor montage in een motorhelm. Het Amerikaanse merk kiest er nu echter voor om zelf met een complete systeemhelm op de markt te komen, met daarin al standaard een bluetooth communicatiesysteem ingebouwd. Dit gebeurde al langer met “Smart Helmet” modellen als de Momentum integraalhelm (zelfs leverbaar met ingebouwde actioncamera) en de Savage en Outstar jethelmen, maar daar komt nu voor motorrijders de nieuwe Outrush systeemhelm bij. Een slimme combinatie, omdat motorrijders die gebruik maken van een communicatiesysteem, vaak juist al een systeemhelm dragen. 

De nieuwe Outrush weegt 1730 gram en heeft een volledig geïntegreerd Buetooth 3.0 systeem aan boord, waarmee communicatie naar andere motorrijders mogelijk is, maar wat tevens geschikt is om te bellen, navigeren of muziek af te spelen. Door de verbinding met een app zijn direct alle systemen gebruiksklaar, zonder dat andere hardware nodig is. Na drie uur opladen kan er 15 uur gereden worden. Daarnaast is de Outrush voorzien van een ingebouwd zonnevizier, Pinlock, een bedienknop op de helm maar ook spraakbesturing, tweeweg intercom, ingebouwde FM radio en Advanced Noise Control, een vorm van active noise cancelling. 

Het opvallendste van de Sean Outrush is misschien wel de prijs; in Amerika ia die maar 199 dollar. Enig nadeel voor motorrijders in Europa: er is nog geen Europese ECE 22-05 (of voor later: 22-06) helmenkeuring. Er zijn al wel gebruikershandleidingen in het Duits en Italiaans, wat er op duidt dat de noodzakelijke Europese homolgatie er op korte termijn wel zal komen. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws