Skip to main content

Scoop: 28 foto’s nieuwe 2023 Suzuki SV800 en V-Strom 800 met paralleltwin

Suzuki

Door de bekende scoopfotograaf Bernard Höhne zijn de nieuwe Suzuki SV800 en V-Strom 800 met het volledig nieuwe paralleltwin-motorblok uitgrbeid gefotografeerd. Deze twee motoren worden op hetzelfde technische tweecilinder-platform gebouwd en vormen samen de belangrijkste nieuwe modellen voor Suzuki in de komende jaren, die de richting van de rommelige modelpolitiek nu de goede kant op moeten sturen. 

Het is daarbij ook nog eens zo dat de nieuwelingen juist de populairste modellen van Suzuki gaan vervangen, waardoor de druk op deze nieuwe motoren nog groter is. Suzuki neemt daarbij ook wel een risico, omdat de V-twin van de nu te vervangen SC650 en V-Strom 650 ze tot nu toe juist onderscheidde van de de concurrentie. Die concurrentie is met het nieuwe motorblok gelijk enorm: in de zeer populaire middenklasse wemelt het van de lichte modellen met eenzelfde soort tweecilinder-op-rij motorblok, maar vooral KTM en Yamaha zijn erg sterk in dit segment.

Volgens de fotograaf klinken de modellen wel als een V-twin, wat erop duidt dat ze een zelfde ‘onregelmatige’ 270-gradenkrukasconfiguratie als de Yamama MT-07 en Tracer 7 gaan krijgen. De naamgeving zal vermoedelijk nog wijzigen, want de V (van V-twin) in beide huidige modelnamen past in het nieuwe model immers eigenlijk niet meer. Het zou ook nog kunnen dat Suzuki kiest voor een ander cijfer dan de 800-serie, maar volgens ingewijden is dit wel de cilinderinhoud die intern tot nu toe wordt gebruikt. 

Het uiterlijk is nog zwaar gecamoufleerd met ducktap, maar de koplamp maakt duidelijk dat de ingeslagen route van de gestapelde koplampen op de GSX-S1000 doorgezet worden. 

Fotografie: © BMH Images


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws