Skip to main content

Rutte: theorie-examens motorrijden weer mogelijk vanaf 28 april

Theorie-examens voor het besturen van een motorvoertuig kunnen weer worden afgenomen, wat dus ook geldt voor de theorie-examens voor motorrijders. Het kabinet heeft besloten dat de eerste stap in het openingsplan op 28 april wordt gezet, waarop het CBR vanaf die dag kan gaan beginnen met het inhalen van de enorme achterstand die is opgelopen. Onduidelijk is nog wel hoe dat er nu exact uit gaat zien, omdat het CBR weliswaar een aantal plannen hiervoor heeft gemaakt, maar het nu pas duidelijk is geworden tot wanneer de lockdown voor examens zou gelden. 

Motorrijlessen en praktijkexamens zijn gewoon doorgegaan in de afgelopen lockdown, maar blijkbaar lukte het niet een corona-bestendige versie van het theorie-examen te vinden. Het CBR belooft wel dat examinatoren zullen overwerken en dat er naar extra personeel gezocht wordt. 

Update CBR 21 april 2021:

Het CBR is ontzettend blij dat kandidaten vanaf woensdag 28 april weer theorie-examen voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart mogen doen. Na een lange periode van geduld en intensief contact met het ministerie, kunnen we weer volop aan de slag.

Als eerste komen de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen door de lockdown niet doorging. Hiervoor houden we tot en met juli plekken vrij. Alles kan zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. Het reserveren van een nieuw theorie-examen kan nu voor de periode augustus/september. Binnenkort komen er ook plekken beschikbaar in oktober.

Kom goed voorbereid naar examen

Door corona zijn er ruim 700.000 examens en toetsen in te halen. Daarom gaat het CBR maximaal zijn capaciteit uitbreiden en overwerken. Maar er is meer nodig. Daarom roepen we alle kandidaten met hun opleiders op om pas examen te doen als ze goed zijn voorbereid. Hoe minder herexamens er komen, hoe eerder er weer snel examen gedaan kan worden.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws