Skip to main content

Royal Enfield roept bijna 237.000 motorfietsen terug

Vanwege een probleem met de bobine roept Royal Enfield bijna 237.000 motorfietsen terug. Het probleem dat kan ontstaan is dat de ontsteking niet regelmatig loopt. Gevolg hiervan is dat de motor onregelmatig gaat lopen of dat er vermogensverlies is. In het ergste geval kan er zelfs kortsluiting ontstaan.
Royal Enfield geeft aan het probleem zelf ontdekt te hebben tijdens interne testen. Hierbij heeft het Indiase merk weten te achterhalen dat het probleem is ontstaan bij een specifieke levering en toeleverancier. De defecte bobines zijn aan Royal Enfield geleverd tussen december 2020 en april 2021 en zijn gebruikt in de Bullet, Classic en Meteor modellen gemaakt tijdens dezelfde periode. Zelf schat Royal Enfield in dat rond de 10 procent van de terug te roepen motoren ook daadwerkelijk een fix nodig heeft.

Volgens Royal Enfield zijn de defecte bobines, gemonteerd op motorfietsen gemaakt voor India, Thailand, Indonesië, Filipijnen, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland. Hierdoor hoeven Europese en Amerikaanse klanten zich geen zorgen te maken over geleverde motorfietsen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws