Skip to main content

Royal Enfield onthult komende dinsdag nieuwe Scram 411 model

Royal Enfield

Het Indiase motormerk Royal Enfield onthult op dinsdag 15 februari 2022 een volledig nieuw model, de Scram 411. Zoals de naam al weggeeft heeft het model het uiterlijk van een (nogal rudimentaire) scrambler, op basis van het technische platform van de Himalayan, zo blijkt uit de ontelbare ‘spionagefoto’s’ die uit India komen. 

Door platformbouw krijgt de Scram 411 hetzelfde motorblok als de Himlayan, dus de eencilinder die goed is voor 24,5 PK en 32 Nm, terwijl vermoedelijk ook het frame grotendeels hetzelfde is. Dit zal dan wel voorzien zijn van andere technische componenten, die van de Scram een straatmodel te maken, waar de Himalayan gemaakt is als offroadmodel. Denk daarbij aan kortere veerwegen, andere remmen, kleinere wielen en straatbanden.  Omdat er nogal wat kuipdelen verdwijnen, kan het gewicht (Himalayan: 185 kilo met 90% volle tank) ook omlaag. 

Waar de succesvolle Himalayan als lichte maar stoere allroad het rijk een beetje alleen had, zal de Scram 411 de concurrentie moeten aangaan met een flink aantal reeds bestaande modellen. Het uiterlijk wijkt wel af, maar qua zithouding, inzetgebied en rijbeleving komen modellen als de Kawasaki Z400, Benelli Leoncino, Yamaha MT-03 en de BMW G310 opeens in de buurt. 

De goedkoopste versie van de Himalayan kost in Nederland € 5800,-, de Scram 411 zal daar in ieder geval onder moeten blijven. Of dat lukt zal komende dinsdagmorgen duidelijk worden, het nieuwe model zal dan hier op Nieuwsmotor te zien zijn. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws