Skip to main content

Royal Enfield draait recordjaar in 2022-2023

Royal Enfield heeft de cijfers van het financiële jaar 2022-2023 bekend gemaakt. In Japan en andere Aziatische landen is het gebruikelijk het financiële jaar te laten lopen van 1 april tot 31 maart. Vorig jaar (2022-2023) steeg het aantal verkopen van Royal Enfield met ruim 38 procent, wat neerkomt op 834.895 verkopen. In boekjaar 2021-2022 waren dit er nog 602.268. Qua aantallen en groei overtreft 2022-2023 hiermee het vorige topjaar 2018-19, waardoor Royal Enfield een recordjaar draait. Voor het eerst zijn er in afgelopen boekjaar ook meer dan 100.000 motorfietsen uit India geëxporteerd.

Eicher Motors Ltd

Royal Enfield is overigens onderdeel van Eicher Motors Ltd. Dit bedrijf maakt naast motorfietsen (via Royal Enfield dus), ook nog nog commerciële voertuigen in een joint venture via Volvo Eicher Combine. Deze combinatie kende afgelopen boekjaar 2023 ook een flinke groei. De totale waarde van het bedrijf stijgt daardoor nu ruim boven de 4 miljard dollar. Dit maakt de weg vrij voor investeringen, die Eicher Motors dan ook van plan is. Het bedrijf wil een flinke 121 miljoen dollar (131 miljoen euro) investeren in het uitbreiden van Royal Enfield. Deels zal dit gaan naar de ontwikkeling van motoren, maar ook naar uitbreidingen van de fabricage van motoren en de spuitafdeling van de Bhopal fabriek. Dit is nodig ook, om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag.

Elektrische Royal Enfield

Royal Enfield geeft weliswaar aan dat de verbrandingsmotor nog ten minste de komende 10 jaar zal blijven bestaan, toch zet het ook kleine stappen naar de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Met name in het woon-werk verkeer over korte afstanden ziet Royal Enfield dat er een markt is ontstaan in de afgelopen paar jaar. Voor de langere afstand is dit volgens het Indiase merk echter een ander verhaal en zal de verbrandingsmotor een grote rol blijven houden.
Royal Enfield geeft wel aan te werken aan de ontwikkeling van een elektrische motor(scooter). Echt concreet lijken de plannen echter nog niet te zijn. Al geeft Siddhartha Lal, directeur Eicher Motors, wel aan dat als ze met een model komen, dit wereldwijd geïntroduceerd zal worden. Lal, met enige bravoure, geeft eveneens aan dan ook direct de beste op de markt te zijn.

Nieuwe modellen Royal Enfield 2023

e verkoop van de Hunter lijkt goed te gaan en is volgens Royal Enfield, al meer dan 10.000 keer verkocht. Op dit 350 cc J-platform hoopt Royal Enfield dit jaar eveneens meerdere nieuwe modellen uit te brengen. Ook hier jaar Royal Enfield echter niets over los en blijft het dus onduidelijk welke modellen we (in Europa) kunnen verwachten.

Foto credits: Testmotor.nl Rijtest 2021 Royal Enfield Meteor 350


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws