Skip to main content

Ride To Work Day maandag 19 juni

Over 2 weken is het weer zo ver, dus zet het maar vast in je agenda. Op maandag 19 juni wordt er voor de 26ste keer de jaarlijkse ‘Ride to Work Day’ gehouden ter promotie van de motor en scooter als vervoermiddel. Jaarlijks geven wereldwijd meer dan een miljoen motorijders gehoor aan de oproep om op deze speciale dag met de motor naar het werk te gaan om de voordelen daarvan aan te tonen.

Het doel van de initiatiefnemers is om erkenning van het grote publiek te krijgen voor de vele voordelen die het vervoer met een gemotoriseerde tweewieler biedt. Volgens de (non-profit) organisatie verbruiken motorfietsen en scooters minder grondstoffen per km dan de auto en nemen minder ruimte in op parkeerplaatsen en op wegen. Voor honderdduizenden forensen zijn motorfietsen en scooters dan ook een economische, efficiënte en maatschappelijk verantwoorde vorm van mobiliteit die energie bespaart, de files vermindert en een breed scala aan andere publieke voordelen oplevert. Net als de afgelopen jaren roept de organisatie ook dit jaar vooral stadsbestuurders op om dit evenement te ondersteunen door het beschikbaar stellen van gratis motor- en scooter parkeerplaatsen op gemeentelijk grond en betaalde parkeerplaatsen.

De FIM ondersteund dit wereldwijde evenement al jaren via haar nationaal aangesloten bonden en in samenwerking met vele motor- en scooterclubs over de hele wereld roepen zij hun leden dan ook op om met hun favoriete tweewieler naar het werk te gaan en dat vooral op maandag 19 juni te doen.

Ride to Work 2017

Ride to Work logo


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws