Test Qstarz BT-Q1000eX Xtreme Recorder Lap Timer

 Qstarz_BT-Q1000eX

Eind januari werd de Qstarz BT-Q1000eX Xtreme recorder op Nieuwsmotor.nl voorgesteld. Vanwege de vele mogelijkheden en raakvlakken van dit apparaat met motorrijden hebben we via distributeur DigiTrading uit Lent een test unit ontvangen. De Qstarz BT-Q1000eX Xtreme 5Hz GPS Travel Recorder Racing Edition Laptimer is een apparaat wat je afgelegde route opslaat met behulp van GPS en kost €149,90. Dat is niet veel in vergelijking met andere laptiming apparatuur. De luxe verpakking van de BT-Q1000eX is zeer compleet en bevat naast de unit, een accu, een usb kabel, een autolader, twee kabelbinders, twee klittenband strips, een doorzichtig etui met klittenband, een mini cd met software en 2 handleidingen.

De BT-Q1000eX kan loggen met een frequentie van 1 of 5 Hz. Kies je voor 1 Hz dan wordt je positie één keer per seconde bepaald, bij 5Hz gebeurt dat vijf keer per seconde. 1 Hz gebruik je tijdens lange autoritten of wandeltochten. 5 Hz is de “extreme” stand en is bedoeld voor racen op een circuit of andere activiteiten met hoge snelheden. De unit maakt bij een koude start na ongeveer 30 seconden contact met satellieten en begint te loggen. Naast het loggen kun je de unit gebruiken voor “geo tagging” om de coördinaten van bijvoorbeeld foto’s weer te geven op Google Maps. Op de bovenzijde geven verschillende symbolen met led ‘s de status weer van de batterij, bluetooth en GPS verbinding. Met één acculading kun je de unit 42 uur gebruiken in de 1 Hz stand. Om de gebruiksduur te verlengen is de unit voorzien van een vibratiesensor. Na 10 minuten stilstand gaat de unit in slaap modus en spaart de accu. Neemt de vibratiesensor trillingen waar dan start de unit weer met loggen.

Door de kleine afmetingen is de unit makkelijk weg te bouwen. De ingebouwde antenne van de unit moet vrij “zicht” naar boven hebben voor een goede ontvangst. Uit het meegeleverde bevestigingsmateriaal kozen we het etui voor gebruik op de motor. Helaas moet je met behulp van plakband de opening van het etui afsluiten om te voorkomen dat de unit door motortrillingen uit het etui schuift. Wij hadden voor deze prijs toch graag een afsluitbaar etui gezien!

Uit het uitgebreide software pakket kozen wij Qsports omdat dit programma voorziet in de laptimer functie. Na het downloaden van de data, geef je met enkele muisklikken de posities van start/finish en “split points” aan en je ronde- en sectortijden staan op het scherm. Dit klinkt allemaal heel erg eenvoudig en dat is het ook. Werken met de software is zeer gebruiksvriendelijk en je vliegt door de schermen met statistieken, grafieken en simulatie mogelijkheden. Heb je een smartphone die geschikt is voor RaceChrono dan kun je met behulp van bluetooth je rondetijden direct op het circuit bekijken. Veelzijdiger bestaat niet! 


  

Voor meer informatie en specificaties klik hier.

Voor meer informatie over RaceChrono klik hier.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief