Recall: KTM roept bepaalde Adventure modellen terug

KTM roept enkele Adventure modellen terug naar de dealer vanwege problemen met het ABS-remsysteem. In bepaalde, uitzonderlijke, gevallen kan er kortsluiting ontstaan in de ABS-modulator waardoor het remsysteem kan uitvallen.

KTM geeft in een persbericht aan dat onderzoek heeft aangetoond dat er een elektrische verbinding tot stand kan komen tussen de ABS-modulator en de voertuigmassa via de remleiding. Hiervoor zou de elektrische bekabeling naar de modulator gerafeld moeten zijn en in contact moeten komen met de ABS-modulator en de remleiding moet elektrisch geleidend zijn. De elektrisch geleidende remleiding kan oververhit raken en uiteindelijk smelten, wat kan leiden tot het falen van het remsysteem. Dit gebeurt echter alleen in zeer zeldzame gevallen, zo geeft KTM uitdrukkelijk aan.

De volgende modellen zijn betrokken bij de terugroep actie:
KTM Adventure 1190 tot en met modeljaar 2016
KTM 1190 Adventure R tot en met modeljaar 2016
KTM 1290 Super Adventure tot en met modeljaar 2016

KTM heeft haar klanten via een persoonlijke brief op de hoogte gesteld, waarin wordt opgeroepen contact op te nemen voor het maken van een afspraak met hun officiële KTM-dealer. Deze gaat de routing van de kabelboom controleren en indien nodig corrigeren. Eigenaren van Adventure modellen die twijfelen of hun motor ook onder de recall valt en (nog) geen brief hebben ontvangen kunnen op de website van KTM, onder ‘service’ checken of dat het geval is.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief