Skip to main content

Recall KTM RC390 R: Stuur

KTM heeft een recall uitgezet op de RC390 R voor bouwjaar 2018. De stuurklemmen kunnen namelijk scheuren, waardoor het risico bestaat dat de clip-ons volledig af breken. Zoals duidelijk mag zijn, kan dit tot zeer ernstige ongevallen leiden.
Het onstaan van de scheuren komt doordat er een afwijking heeft plaats gevonden tijdens de hittebehandeling van het materiaal, dat gebruik wordt voor de stuurklemmen. Hierdoor zijn scheurtjes ontstaan in de microstructuur van de grondstof. Deze kleine scheurtjes kunnen dus zorgen voor het volledig afbreken van de clip-on set. Het betreft hier enkel KTM RC 390’s van bouwjaar 2018.

Eigenaren zullen door middel van een brief op de hoogte gebracht worden door KTM. Klanten kunnen ook zelf kijken op de website van KTM door het invullen van de VIN-code. Na een gemaakte afspraak zal de dealer de stuurklemmen vervangen, wat ongeveer 40 minuten tijd kost.

De recall is nog niet officieel bij de RDW gemeld. 

Update 26 april: het blijkt dat de betreffende recall al van eind 2020 is, maar nu pas door het Europese Safety-Gate systeem wordt verspreid. In de tussentijd heeft de importeur al de benodigde acties uitgevoerd. Nieuwsmotor.nl heeft in de afgelopen jaren meerdere malen zeer duidelijk gemaakt dat de Europese (en dus ook Nederlandse) systemen van terugroepacties niet adequaat zijn ingericht

Foto: Testmotor.nl KTM RC390 Cup

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws