Recall: Honda USA en Triumph Duitsland roepen Goldwing en Tiger 1200 terug

Honda USA roept opnieuw de Goldwing GL 1800 terug, met opnieuw problemen met het airbagsysteem en in Duitsland roept Triumph de nieuwe Tiger 1200 terug omdat de motor plotseling kan stilvallen.

Honda Goldwing GL 1800
In januari 2017 riep Honda ook al de Goldwing terug die problemen hadden met het airbagsysteem, toen betrof het 882 stuks die gebouwd waren in 2006 t/m 2009 en 2012, nu betreft het 960 Goldwings GL1800 met bouwjaren 2009, 2010 en 2012 t/m 2016. De betrokken Goldwings zijn uitgerust met het Japanse Takata airbagsysteem die een airbag-inflator in de airbagmodule hebben die kan exploderen als gevolg van drijfgasafbraak die optreedt na een lange periode van blootstelling aan hoge absolute luchtvochtigheid, temperatuur en temperatuurwisselingen. Honda USA zal de betrokken eigenaren middels een brief op de hoogte brengen en de inflator kosteloos laten vervangen bij de eigen dealer. Of de recall met genoemde bouwjaren ook van toepassing is op de in Nederland en België verkochte Goldwings is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Triumph Tiger 1200
Triumph Duitsland moet de onlangs geïntroduceerde nieuwe Tiger 1200 terugroepen omdat het motorblok van de grote reisenduro plotseling kan stilvallen vanwege een softwareprobleem van het motormanagementsysteem. Een software-update moet het probleem oplossen. In Duitsland zijn tot op heden slechts 3 motoren in particuliere handen, waarvan de eigenaren ondertussen op de hoogte zijn gebracht. Alle andere motorfietsen zijn/waren nog steeds bij de importeur of de dealers. Sinds gisteren hebben alle dealers in Duitsland de nieuwe softwareversie beschikbaar en kunnen dus alle betrokken machines updaten. Of de softwareproblemen zich ook voordoen bij de in Nederland en België geleverde motoren is (nog) niet door Triumph bekend gemaakt.

Bron: NHTSA USA, Motorrad


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief