Skip to main content

Recall elektrische KTM SX-E5

KTM heeft bij het RDW een recall gemeld op diens elektrische jeugdmotor de SX-E5. Op sommige modellen kan het namelijk zo zijn dat de batterij ontluchtingsklep geheel ontbreekt. Wanneer deze klep niet aanwezig is, kan er water of vuil de batterij in komen.
Wanneer er water of vuil de batterij binnenkomt, bestaat de kans op kortsluiting en hiermee dus ook brand. Wat tijdens het rijden uiteraard kan lijden tot mogelijk ernstige verwondigen. Daarnaast bestaat de kans dat de batterij gaat lekken, waardoor de schadelijke stoffen van de batterij in het milieu terecht komen.
Eigenaren van een KTM SX-E5 worden door middel van een brief opgeroepen om naar de KTM dealer te komen. Deze zal de batterij controleren op aanwezigheid van de ontluchtingsklep. Wanneer deze niet aanwezig is, zal de batterij vervangen worden.

Naast KTM heeft de importeur ook een recall ingezet op het gelijknamige model van Gas Gas. Om welke bouwjaren het precies gaat van het in 2019 gepresenteerde model blijft bij de RDW onduidelijk. In Canada is echter eenzelfde recall in gang gezet, waarbij de Canadezen melden dat het enkel zou gaan om bouwjaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws