Skip to main content

Recall BMW R1250RT en K1600 modellen

De Federale Autoriteit voor Motorverkeer (KBA) in Duitsland heeft een terugroepactie bekend gemaakt voor enkele toermodellen van BMW. Het betreft het boxermodel R 1250 RT en de zescilinders K 1600, K1600 GT, K1600 GTL en K1600 B. Allen van het bouwjaar 2023.   

Losse schokdempers

Zowel de BMW R 1250 RT als de BMW K 1600 modellen hebben elk een schokdemper aan de voor- en achterkant.  De schroefverbinding tussen het demperbehuizing en de demperplaat op de voorste en achterste veerpoten kunnen losraken, zo meldt het KBA. Hierdoor kan de rijstabiliteit, vooral bij hoge snelheden, nadelig worden beïnvloed. De betrokken voertuigeigenaren worden door BMW schriftelijk op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een bezoek aan de dealer. Daar worden de betreffende veerpoten onmiddellijk gecontroleerd en indien nodig (gratis) vervangen.

849 motoren wereldwijd

Volgens het Duitse KBA gaat het wereldwijd in totaal om 849 motoren, waarvan vermoedelijk zo’n 52 in Duitsland. Het Duitse Motorrad-magazine weet te melden dat er tot op heden nog geen incidenten met materiële schade en/of lichamelijk letsel zijn gemeld, noch bij de KBA, noch bij BMW. Het Nederlandse RDW en de Europese FEMA hebben (nog) geen meldingen over de betreffende recall naar buiten gebracht.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws