Skip to main content

Recall: 2019 Yamaha YZF-R3

In de Verenigde Staten wordt de nieuwe 2019 Yamaha YZF-R3 supersport teruggeroepen vanwege het mogelijk breken van de remhendel. De National Highway Traffic Safety Administration is onlangs een terugroepactie gestart om de eigenaren op de hoogte te stellen van het gevaar.

Er worden 198 stuks van de YZF-R3 teruggeroepen naar de dealer. De reeks die geproduceerd is tussen 6 februari en 6 maart 2019 heeft de foutieve remhendel gemonteerd. Sommige remhendels kunnen door een fout tijdens het gieten luchtbellen bevatten, waardoor de hendel minder sterk is en mogelijk breekt tijdens het remmen. De getroffen modellen zijn te herkennen aan de markeringen ‘K3 9A 16’ of ‘K4 9A 16’ op de remhendel. Ook wordt aangeraden modellen met een VIN-nummer tussen MH3RH18Y0KK002243 en MH3RH18YXKK002427 te laten inspecteren door de Yamaha-dealer. Vanwege de ernst van de recall roept Yamaha USA dringend op de remhendel kosteloos te laten vervangen. In Nederland zijn er door de RDW en FEMA nog geen meldingen gedaan van een terugroepactie voor de 2019 Yamaha YZF-R3.

Update: Yamaha Motor Nederland laat weten dat er in Nederland twee modellen met de betreffende remhendel waren, maar dat deze nog bij de dealer stonden en daar direct al zijn gemodificeerd. 


Foto: Yamaha


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws